Top 9 super alimente afrodisiace.

Top 9 super alimente afrodisiace.

 Viata sexuala a multora dintre noi depinde intr-o mica parte, si de alimentatia de zi cu zi. Chiar daca nu ne dam seama de asta, in lume exista cateva super alimente afrodisiace pe care le consumam fara sa stim prea multe despre de efectele lor. 

- Laptele

 Pentru producerea hormonilor sexuali, organismul nostru are mare nevoie de grasimi saturate. Din aceasta categoriei fac parte si grasimile animale care pot fi gasite cu usurinta in produsele lactate de consum zilnic, laptele fiind unul dintre ele. 

- Stridii

 Suntem siguri ca ati auzit de nenumarate ori despre efectul afrodisiac al acestor fructe de mare. Dar oare este adevarat? Da, este complet adevarat! Stridiile contin o cantitate suficienta de zinc, care contribuie la cresterea libidoului si reproducerea spermei.

- Sparanghel

 Sparanghelul este un alt super aliment benefic organismului. Cunoastem cu toti efectul legumelor asupra vietii noastre si de imporanta consumului lor zilnic. Totusi, se pare ca acest super aliment, sparanghelul, ne ajuta mai mult de cat credeam, in cresterea apetitului sexual. Daca vrem sa ne simtim incarcati cu energie, pofta de sex si sanatosi, consumul de legume si in special cel de sparanghel, nu trebuie sa lipseasca din viata noastra.

- Vinul rosu

 Despre vinul rosu s-au scris multe in ultimele secole. Istoria vinului incepe acum mii de ani, inaintea erei noastre si a fost adus la stadiu de perfectiune in secolul in care traim. Grecii legau vinul de Dionysos, romanii de Bahus, iar egiptenii de Sai. Totusi daca trebuie sa multumim cuiva pentru ceea ce este vinul azi, acela ar fi calugarul francez Dom Perignon care era obsedat de ideea de perfectionare a bauturii prin intermediul amestecului, acest lucru conferind, ceea ce astazi numim varietate de gusturi si arome. Unde s-a ajuns stim deja, traim acele momente iar sortimentele de vin sunt din ce in ce mai multe iar aromele foarte diversificate.  
 Totusi, cele mai "benefice" din punct de vedere a sexualitati, raman sortimentele de Pinot Noir si Cabernet. Acest doua soiuri sunt renumite in "propulsarea" libidoului. Un consum regulat de doar doua pahare pe zi, ar trebui doamnelor sa va duca acolo unde va doriti. Daca il consumati alaturi de persoana iubita  si imbracata intr-o lenjerie intima va garantam ca efectul este mult mai rapid.  

- Cafeaua

Se spune despre cafea ca ar fi un puternic stimulent sexual. Din pacate, acest viciu matinal nu are pana in momentul de fata niciun efect afrodisiac cunoscut, cel putin pentru femei. Conform unor studii efectuate pe...sobolani, dupa injectarea cu cofeina, femelele isi doreau mai mult sex. "Femela sobolan care a primit o injectie de cafeina inainte de imperechere, a fost mai dornica sa se intoarca la mascul dupa prima partida de sex, comparativ cu femelele care nu au primit cafeina. Femelele ce primisera cafeina nu cautau numai companie." Asta e tot ce se stie pana in momentul de fata despre efectul afrodisiac al cafeinei. Daca ati experimentat ceva diferit, impartasiti-ne experientele voastre.

- Ciocolata

Consumul de ciocolata nu aduce beneficii vietii tale sexuale. Pentru ca are obiceiul de a se "lipi" de coapse si de a ramane acolo o perioada lunga de timp, consumul regulat de ciocolata nu este indicat. Daca nu vrei sa te trezesti cu kilograme in plus peste noapte doar din dorinta de a-ti imbunatati viata sexuala, evita ciocolata cu tot felul de creme si arome. Mananca ciocalata neagra, este singura sortiment care are efect afrodisiac, datorita continutului de cacao.

- Capsunile

 Capsunile sunt considerate afrodisiace inca din perioada Imperiului Roman. Forma de inima si culoarea, rosu aprins, asocierea cu dragostea si iubirea, au facut ca aceste fructe sa fie unul dintre simbolurile preferate al zeitei Venus. O legenda spune ca daca imparti o capsuna cu un barbat, te vei indragosti de el. 

- Mierea

Poate ca nu stiati, dar egiptenii isi tratau impotenta cu miere. Acest" lichid" dulce si extrem de lipicios, ajuta organismul sa metabolizeze mult mai bine estrogenul, hormonul sexual feminin cat si sa mareasca nivelul testosteronului ( hormonul responsabil de orgasm).

- Caviar

Ca si stridiile, caviarul este o alta sursa importanta de zinc, care ne ajuta la stimularea productiei de testosteron. Fata de stridii, acesta contine vitaminele B5 si B6, ce contribuie eficient la echilibrarea hormonilor si cresterea apetitului sexual.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu