7 cele mai intalnite tipuri de relatii.

7 cele mai intalnite tipuri de relatii.

O analiza complexa a vietii oamenilor, a scos la iveala faptul ca partenerii se aleg intre ei dupa diverse criterii. Cele mai des intalnite sunt exprimarea libera, iubirea, activitatiile comune, interesele personale si veniturile materiale.

Pe baza acestor criterii, compatibilitatile dintre parteneri au fost catalogate in functie de nevoi, astfel, au aparut noi interpretari ale vietii de cuplu si tipuri noi de relatii.


- Relatiile sacrificate.

Acest gen de relatie asigura continuitatea familiei. Fara prea mute sentimente de iubire, acest tip de relatie ramane in forma actuala, doar din cauza copiilor si este des intalnita la persoanele care si-au consumat pasiunea, romantismul, interesul si dragostea. 30 % din astfel de relatii, ajung in timp sa se destrame.

- Relatiile pasionale.

Acest tip de relatii sunt de obicei de scurta durata. Partenerii se doresc pe moment, din punct de vedere erotic, dar cand ajung sa se cunoasca mai bine se plictisesc. Trebuie inteles de la bun inceput ca ambii partenerii sunt in cautarea aventurilor erotice si de scurta durata, iar implicarea emotionala de lunga durata , pur si simplu nu exista.

- Relatiile pe interes.

Aceasta noua forma de relatie, gresita, este din ce in ce mai imbratisata de majoritatea cuplurilor. Desi se afla "pe piata" de ani buni, se pare ca inca rezista si nu are nicio legatura cu dragostea si iubirea. Aici totul se rezuma simplu la sex, lenjerie sexy, bani si interese.

- Relatiile naive.

Nutresc sentimente de iubire unul pentru celalalt, se intalnesc, raman impreuna. Asa poate fi definita o relatie in dragoste. Din perspectiva ultimilor ani, acest tip de relatie nu are cum sa dureze, dragostea nefiind suficienta pentru a o intretine. Zicala "Dragostea trece mai intai prin stomac" se potriveste de minune aici. 

- Relatiile rebele.

Gen de relatie caracteristica cuplurilor care in afara de iubire pot sa isi exprime liber sentimentele. Ambii parteneri se angajeaza in activitati independente sau comune pentru supravietuire si-si impart iubirea unul pentru celalalt, iar dragostea, pentru cei din jur.  
 
- Relatiile imposibile

Sunt relatiile in care partenerii isi unesc sufletele. Astfel de perechi sunt extrem de rar intalnite. Acest tip de relatie favorizeaza ambii parteneri si ii ajuta sa se dezvolte impreuna, sa invete unul de la celalalt, mai exact, intre cei doi exista o conexiune spirituala, greu de inteles de restul oamenilor.

- Relatiile dinamice

Sunteti veseli, va simtiti bine si incercati sa luptati cu plictiseala si rutina. Totusi nu este de ajuns. Cautati un obiectiv comun si lucrati impreuna pentru a il duce la bun sfarsit. Doar in acel moment veti fi stapani pe propria relatie. Protectia mediului, actele de caritate, proiecte la munca, sunt doar cateva dinte ele.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu