Cheia unei sarcini reusite.

Cheia unei sarcini reusite.

Sunt foarte multe femei ce isi doresc sa ramana insarcinate cu partenerul, insa, din pacate nu reusesc acest lucru. Chiar si dupa zeci de controale la doctorii de specialitate si sute de analize, singurele resurse la care mai putem sa apelam cu incredere sunt elementele din viata noastra.

Sarcina implica la randul ei un stil de viata activ si sanatos. De aici nu putem exclude dietele, suplimentele nutritive cat si stresul zilnic.

Iata cateva sfaturi ce va pot creste increderea in reusita unei sarcini.


Controlul medical regulat.

Necesitatea unui control medical atat inainte cat si dupa sarcina este de la sine inteles. Poti afla starea ta de sanatatea, daca poti avea o sarcina si daca viitorii tai copii se nasc sanatosi. Pe langa aceste controale medicale regulate, noi iti mai recomandam un control la un alt medic de specialitate care sa stabileasca daca esti intr-adevar pregatita din toate punctele de vedere sa poti avea o sarcina. Chiar daca ti se pare un pic deplasat ca cineva sa iti spuna daca esti pregatita psihic pentru asta, afla ca in alte state, acest control este obligatoriu.


Alimentatia.

Alimentatia este un factor extrem de important atat in timpul sarcinii cat si inainte. Sistemul de reproducere are nevoie de foarte multe produse alcaline, deoarece acestea cresc sansele de a ramane insarcinata. Tot in aceasta perioada trebuiesc evitate alimentele care pot creste aciditatea. Produsele precum carnea rosie si bauturile carbogazoase trebuiesc evitate. Pot fi in schimb adaugate in alimentatie produse ca; lapte, fasolea sau mazare.


Suplimentele nutritive.
 
vitaminele si suplimentele pe care le iei in perioada sarcinii trebuie sa contina acid folic. Acesta previne defectele congenitale la bebelusi. Inainte, de a incepe un tratament este necesar sa va adresati unui medic specialist pentru stabilirea unei doze de siguranta.


Programeaza-ti sarcina.

Perioada de ovulatie este calea cea mai sigura catre o sarcina reusita. Monitorizeaza zilele in care te afli la ovulatie si profita de cea mai buna zi de fertilitate. Tine cont, pozitia si modul in care faci sex influenteaza foarte mult conceptia unui copil.
Una dintre pozitile sexuale recomandate, este pozitia misionarului. In acest fel, sperma partenerului ajunge direct in colul uterin, facilitand sansele de fertilizare. Nu te stresa si nu te gandi doar la o viitoare sarcina. In timpul actului sexual fi cat mai relaxata, stresul si nelinistea sunt principalii inamici ai fertilitati.


Ca si in viata de zi cu zi starea ta de sanatate si viciile iti pot afecta fertilitatea.

Cafeaua, tigarile, alcoolul, afecteaza procesul de a ramane insarcinata. Evita acestea produse, cat si mancarea nesanatoasa. Poate ca pe termen scurt nu vei observa influenta negativa a  acestora asupra corpului, dar o data cu trecerea timpului acestea isi vor lasa adanc amprenta.
Evita  cat poti de mult stilul de viata nesanatos si incearca sa faci sport si sa-ti mentii greutatea corporala ideala.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu