Cum ne alegem corect ochelarii de soare.

Cum ne alegem corect ochelarii de soare.

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de care avem nevoie pentru a ne proteja ochii de efectele nocive ale ultravioletelor, atat vara cat si iarna. Consecintele pe care le pot avea radiatiile ultraviolete asupra zonei perioculare sunt ridurile, imbatranirea pielii si pigmentarea. Iarna, radiatiile ultraviolete sunt reflectate de zapada, asa ca persoanelor cu o mare fotosensibilitate, le sunt recomandati ochelarii cu protectie UVA si UVB. La achizitionarea unei perechi de ochelari trebuie sa tinem cont si de elementul estetic, tocmai de aceea este bine sa ne alegem ochelarii in urma unui consult si la recomandarea unui medic specialist.

"Daca asortam o pereche de ochelari de soare la o lenjerie sexi inseamna ca avem simtul esteticii sau o imaginatie bogata?"

O pereche buna de ochelari trebuie sa asigure o vizibilitate intre 80-90%, sa aibe lentile polarizate si grad crescut de protectie la radiatiile UV. Protectia solara oferita de lentila este continuata si de alte straturi care stabilesc in final nuanta, un alt aspect care nu trebuie omis. Nuantele au caracteristici diferite.

Nuantele de gri reduc lumina puternica fara sa distorsioneze culorile;
Cele galbene, reduc frecventa albastra a razelor solare distorsionand culorile;
Nuantele de verde reduc lumina puternica si filtreaza putin frecventa albastra, realiznd un contrast optim;
Maro- reduc lumina puternica, inclusiv frecventa albastra obositoare a razelor solare, dar distorsioneaza usor culorile;
Nuantele de rose fixeaza un contrast excelent intre obiecte intr-un fundal albastru/verde. 

Daca cea mai buna lentila este recomandata de medicul specialist, rama poate fi aleasa de noi in functie de trasaturile fetei. Trebuie sa tinem cont ca rama va armoniza intotdeauna cu trasaturile fetei. Ca regula generala ramele de ochelari vor fi alese astfel incat sa aiba forma opusa fetei. Cele mai des intalnite forme ale fetei sunt cele patrata, rotunda, ovala si triunghiulara sau inima.

Pentru a va determina forma fetei nu trebuie decat sa urmariti cateva caracteristici geometrice in oglinda.

Forma patrata (linia de la frunte la barbie este egala cu linia dintre urechi iar conturul fetei este unghiular);
Forma rotunda (linia de la frunte la barbie este egala cu linia dintre urechi iar conturul fetei este rotunjit);
Forma ovala (linia de la frunte la barbie este mai mare decat linia dintre urechi, iar conturul fetei este rotunjit);
Forma triunghiulara sau de inima (linia barbiei este mai scurta decat cea a fruntii, iar conturul fetei este unghiular).


Tipuri de rame recomandate, in functie de forma si proportiile fetei:

Forma fetei: Ovala

Acesta forma este cea mai bine proportionata dintre toate formele fetei, deoarece zona maxilarului este mai ingusta decat cea superioara( fruntea)accetuand astfel conturul pometilor. Sunt indicate ramele a caror latime nu depaseste linia exterioara a tamplelor si a pometilor. Acesta este singurul aspect de care trebuie tinut cont in rest, se poate purta orice stil de rama.

 

 

 

 

 

 

 

Forma fetei: Inima sau triunghiulara

Aceasta forma in care fruntea este mai lata decat barbia, pometii sunt mai turtiti in comparatie cu barbia, tocmai de aceea sunt recomandati ochelarii cu rame foarte subtiri. Se va mentine unui echilibru intre frunte si barbie. Ramele groase vor ascutii barbia, de aceea se va pune accent pe tample si ochi. Se vor evita de asemenea modelele late si cele cu lentile foarte mari.

 

 

 

 

 

 

Forma fetei: Rotunda

Forma a fetei cu aceeasi latime si inaltime dar fara alte unghiuri sau evidentieri. Ochelarii pe care trebuie sa ii eviti sunt cei cu rame circulare, care accentueaza rotunjimea fetei. dar poti alege vei alege din gama ramelor "ochi de pisica" aceste rame creeza impresia unei fete mai alungite si mai inguste. De evitat modelele cu ramele decorate sau colorate. Modelele care se potrivesc cel mai bine sunt cele patrate sau dreptunghiulare cu rame de culoare inchisa, deoarece ingusteaza fata, iar bratele late o alungesc.

 

 

 

 

 

Forma fetei: Patrata

Conturul fetei este unghiular. Fruntea, pometii si linia maxilarului se incadreaza in aceasi latime, iar linia de la frunte la barbie este egala cu cea dintre urechi. Se vor evita ramele in colturi drepte si ramele cu model patrat. Se recomanda ramele usoare, cele subtiri sau circulare in special cele in forma opusa formei fetei. O armonizare corecta se poate realiza prin purtarea ramelor rotunde sau a ramelor cu lentile de dimensiuni mici. Poti incerca si ramele in stil aviator sau cele cu brate late.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu