Frumoase si sanatoase.

Frumoase si sanatoase.

Pentru a avea o manichiura de invidiat chiar si dupa ce mergem la salon, este necesar ca la o anumita perioada de timp sa ingrijim unghiile si sa le mentinem santoase. Tot ceea ce avem de facut este sa respectam cateva reguli de baza pentru a evita ingalbenirea, exofilierea sau ruperea acestora. Stii ca o manichiura perfecta reflecta o persoanlitate unica. Ai incercat vreodata sa iti asortezi culoarea unghiilor cu lenjerie intima?

Curatarea 

Aceasta operatiune se realizeaza cu ajutorul unei periute speciale cu perii moi si trebuie executata cu regularitate deoarece confera un aspect estetic placut unghiilor. In caz ca unghiile tale sunt casante si au tendinta de a se rupe, poti aplica un tratament de intarire sau le poti lasa la inmuiat intr-o solutie obtinuta din amestecuri de uleiuri incalzite, timp de cateva minute. Curata intotdeauna unghiile cu un dizolvant de unghii ce nu contine acetona. La curatarea unghiilor cu dizolvant evita cuticulele, deoarece le usuca.

Cuticulele

Cuticulele sunt inestetice, stim cu toate asta iar daca sunt lasate sa se dezvolte au tendinta de a incetini ritmul de crestere al unghiei. Nu este recomandata taierea acestora cu forfecuta. Cu cat sunt taiate mai des,  vor creste mai repede si neuniform. Puteti folosi in schimb un betisor din lemn moale pentru impingerea lor in interior, spre baza unghiei, operatie ce se va efectua doar dupa o hidratare corespunzatoare.

Pilirea

O pilire corecta a unghiilor necesita in primul rand un instrumentar de calitate si trebuie sa fie efectuata doar intr-o singura directie. Evitati miscarile cu pila de genul du-te/vino deoarece acestea slabesc si exfoliaza unghia.

Exfolierea

Unghiile sanatoase au nevoie de complexul de vitamine B, mai exact: B9, B12, B15. Daca nu putem asigura organismului un aport optim de vitamina B prin alimentatie, putem opta pentru aplicarea unor tratamente speciale pe baza de vitamine direct unghiilor.

Hidratarea

Aplica in fiecare seara inainte de culcare unghiilor tale un tratament cu ulei de ricin sau de masline. Repeta aceasta operatiune ori de cate ori simti ca mainile iti sunt deshidratate. Poti inlocui uleiurile cu o crema pe baza de vaselina.

Rezistenta

Foloseste doar lac de unghii de calitate si nu-l coji deoarece poti zgaria suprafata unghiei.
Evita imersiunea unghiilor in apa cu detergent, si contactul prelungit cu chimicalele din produsele de curatat sau spalat vase. Daca nu poti face asta foloseste manusile menjare. Lasa unghiile sa respire, nu pastra lacul pe unghii prea mult timp. Indeparteaza-l dupa o saptamana si lasa unghiile libere o zi sau doua inainte de urmatoarea aplicare.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu