Îngrijirea tenului.

Îngrijirea tenului.

Chiar daca acest lucru vi se pare banal, curatarea corecta a tenului trebuie efectuata cu mare atentie. Pielea fetei este foarte sensibila si poate fi distrusa foarte usor, de aceea vom tine cont de calitatea produselor cosmetice pe care le folosim si modul in care le aplicam. Un alt factor important care trebuie retinut este felul in care ne masam tenul in timpul spalarii. 

- Apa calduta.

Evitati sa va spalati pe fata cu apa fierbinte, aceasta poate deshidrata pielea sau distruge uleiurile naturale produse de ten, ce au rolul de a proteja derma. Apa foarte rece in schimb, duce la inchiderea porilor si la mentinerea murdariei.

- Alege produsele cosmetice potrivite tenului tau.

Curatarea fetei se va face doar cu produsele de ingrijire calmante, bogate in extract de Aloe Vera care nu sunt abrazive si care nu afecteza tenul. Produsele cosmetice trebuie sa fie potrivite tipului de ten, deoarece o aplicare gresita a acestora poate cauza eruptii sau dermatite care pot lasa cicatrici pe fata.

- Spalarea tenului de doua ori pe zi

Curatarea tenului se face dimineata si seara, inainte de culcare prin miscari circulare. Miscarile nu trebuie sa fie apasate ci fine pentru a nu cauza iritarea. Produsele de ingrijire se folosesc doar in cantitati mici si inainte de aplicare se vor dilua cu apa. Gelurile de curatare, cremele nutritive si celelate produsele de ingrijire pentru a da rezultate,vor fi alese intotdeauna de un specialist. Este bine ca ingredientele continute de produse sa fie de calitate si naturale.

- Exfolierea tenului

Aceasta operatiune se va efectua doar de doua ori pe saptamana. Facuta in exces, poate duce la distrugerea tenului. Folositi gomaje delicate in asa fel incat aceastea sa nu produca iritatii, cuperoza sau inflamatii. Aplicati imediat dupa curatare o crema nutritiva de zi sau de noapte, potrivita tipului de ten sau a sezonului.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu