O zi la piscina.

O zi la piscina.

Chiar daca din cand in cand vremea mai este inselatoare, vara si-a intrat pe deplin in drepturi iar zilele calduroase fiind din ce in ce mai dese si intense, simtim nevoia unei evadari iar cea mai eficienta si la indemana oaza de racoare este piscina. 

Mersul la piscina vara este benefic. El ne ofera relaxarea si linistea de care avem nevoie dupa o zi sau saptamana incarcata. Frecventam de foarte mult timp piscinele din orasul nostru si am incercat sa facem din mersul la piscina o experienta cat mai placuta, dar de fiecare data in graba de ajunge cat mai repede acolo uitam mereu lucruri esentiale acasa sau pregateam geanta doar cu cateva minute inainte si nu luam intotdeauna tot cele necesare. 

Ne-am hotarat sa facem o lista cu ce nu ar trebui sa va lipseasca din geanta de plaja, in felul acesta daca va pregatiti geanta cu o seara inainte sau pe ultima suta de metrii, veti sti intotdeauna ce sa puneti in ea pentru a petrecere o zi minunata la plaja.

- In primul rand aveti nevoie de o geanta de plaja cat mai incapatoare. O palarie sau orice alt obiect vestimentar pentru a te proteja de razele puternice ale soarelui.

- Ochelari de soare, o crema de buze, o crema hidratanta, lotiunea de protectie impotriva razelor solare, doua prosoape mari de baie, unul cu care sa te stergi pe corp dupa ce iesi din apa, iar celalalt pe care sa il intinzi pe sezlong.

-O sticla de apa; trebuie sa te menti hidratata deoarece organismul tau va consuma mai multa apa din cauza caldurii si a efortului pe care il depui in apa.

- Pentru ca vom pierde jumatate de zi pe sezlong si jumatate de zi in apa, cand ne relaxam, ne-ar prinde bine sa avem in geanta Ipod-ul pentru a ne bucura de muzica sau o carte. 

- O pereche de slapi si una de sandalele. Daca crezi ca este necesar, atunci poti lua cu tine si un schimb de haine cu care te vei imbraca cand vei pleca. 

- Nu uita de sampon si balsam deoarece este indicat sa te speli pe cap cand pleci de la piscina pentru a indeparta substantele nocive care se regasesc in apa din piscina si raman in par, degradandu-l.

- Cand ai ajuns la piscina si ti-ai aranjat "cuibul" confortabil ai sa-ti doresti sa intri imdiat in apa pentru a te racori, iti recomandam sa intri doar in apa in care te simti confortabil iar daca nu nu stii sa inoti, atunci nu intra in apa foarte adanca si nu te expune la soare in intervalele orare critice.

Inainte de a pleca la piscina nu uita sa iti ingrijesti unghiile de la maini si de la picioare. Daca stai intinsa pe sezlong sau in apa pe marginea piscinei, unghiile tale vor atrage tot timpul atentia, asa ca ar fi recomandat sa ai unghiile cat mai ingrijite. 

Nu merge machiata la piscina. Poti folosi in schimb un rimel rezistent la apa sau un luciu de buze cu protectia solara.

Aranjeaza-ti parul si prinde-l in coada sau cu o bandana, astfel, eviti sa iti intre in ochi si sa deranjezi si alte persoane.

Mananca foarte bine si hidrateaza-te cu cel putin o jumatate de ora inainte de a merge la piscina iar cu cateva minute de plecare fa un dus.

 

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu