Sutienul, o necesitate neinteleasa!

Sutienul, o necesitate neinteleasa!

Daca ai intreba un barbat ce crede despre sutiene, iti va raspunde scurt ca nu stie mare lucru. Pe el il intereseaza doar ce se afla sub ele si mai exact, sani. De aici poate si intrebarea, de ce poarta femeile lenjerie intima? De ce isi ascund sani in spatele acestor armuri prin care nici Batman sau alt super erou cu vedere penetranta, nu ar putea deslusi ce se afla? Ce reactie ar avea un barbat caruia ii plac sani mari si ar avea surpriza sa dea jos sutienul unei femei si sa observe ca are sani mici, iar marimea lor pana in acel moment a fost data doar de catre un sutien umflat cu bureti de silicon si sarme. Nu cred ca una placuta.

Un sutien ar trebui sa fie comod, fin, subtire, realizat din saten sau bumbac care sa se muleze pe sani si sa ii lase liberi si jucausi in toata naturaletea lor. Pana la urma, chiar daca ne dorim sau nu, cei care aprecieaza si beneficieaza intr-un final de caldura sanilor, sunt tot barbatii. Poate ar trebui sa le ascultam si lor parerea, sau poate, nu. Totusi, chiar daca nevoia noastra de a purta sutien, nu este inteleasa de barbati si de zecile de grupuri de cercetatori, "experimentati in arta sutienelor" care ne tot spun ca au descoperit ca sutienele ne fac mai mult rau decat bine, noi tot vom continua sa le purtam. Sa le numim simplu,"viciu". Ne plac, ne sta bine cu ele, restul nu mai conteaza.

Exact din aceste motive si aceasta falsa nevoie cum ar numi-o unii de a purta sutien, in momentul de fata acest obiect vestimentar a ajuns sa fie exploatat la maxim de majoritatea brandurilor in domeniu, ajungandu-se intr-o perioada relativ scurta la o aglomerare a pietii de larg consum cu zeci de modele. Sutienul perfect nu exista, si nu va exista atat timp cat, acest accesoriu va fi asortat cu diverse obiecte vestimentare. Tocmai de aceea fiecare femeie are nevoie de mai multe tipuri de sutiene, pentru a face fata tuturor situatiilor in care acest articol se impune. Acelasi lucru il putem spune si despre lenjeria intima sexy.

Iata cateva tipuri de sutiene care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba niciunei doamne:

 

Sutienele pentru exercitii fizice

Aceste sutiene sunt impartite in mai multe categorii, in functie de intesitatea exercitiilor fizice executate. Pentru exercitiile cu intensitate scazuta sunt potrivite sutienele cu efect de compresie. Acestea au rolul de a restrictiona miscarea sanilor prin strangere si sunt recomandate celora ce poarta cupa A si B.

Sutienele cu efect de incapsulare sunt destinate exercitilor cu intesitate ridicata si celora cu marimea cupelor D si DD (E). Acestea ofera o mai buna sustinere, datorita cupelor ce inconjoara fiecare san individual.

Daca combinati mai multe tipuri de exercitii fizice intr-o singura sesiune de antrenament si le schimbati intensitatea de mai multe ori, ar fi absurd sa schimbati si sutienul de fiecare data. Drept pentru care va puteti orienta catre un sutien hibrid si anume, cel cu dublu efect incapsulare/compresie. Acest tip de sutien se adreseaza posesoarelor de cupe C si D si ofera o sustinere mult mai buna a sanilor datorita croielii.

Pentru a va stabili marimea cupei, folositi un centimetru de croitorie si masurati in jurul corpului chiar sub sani, de jur imprejurul cutiei toracice. Notati rezultatul. La a doua masuratoare veti masura circumferinta sanilor. Cuprindeti spatele si zona cea mai proeminenta a sanilor fara sa strangeti centimetrul, apoi notati rezultatul. Pentru a afla marimea cupei se vor scadea cele doua rezultate, diferenta dintre ele fiind masura sutienului. Diferenta, indica marimea cupei sutienului, respectand urmatorul reguli: 0-1,5 cm = AA; 1,5-2,5 cm = A; 2,5-6,5 cm = B; 6,5-9 cm = C; 9-11,5 cm = D; 11,5-15 cm = DD (E francez); 15-18 cm = DD (F); 18-20.5 cm = G.


Sutienul T-Shirt

Este unul dintre cele mai populare tipuri de sutien ce pot fi gasite pe piata. Datorita faptului ca sunt realizate in asa fel incat cusaturile nu ies in relief si nu dau efectul de "boob-bubble", aceste tipuri de sutiene se potrivesc perfect sub tricouri sau bluze ceva mai stramte.

 

 

 

 

Sutienul Three-Part Cup sau Balconette

Unul dintre cele mai importante modele de sutien ce nu ar trebui sa lipseasca din nicio garderoba. Sutienul Three-Part Cup, numit asa datorita cupelor sale confectionate din trei parti, este considerat unul dintre cele mai sexy sutiene deoarece nu acopera in totalitate sani, accentuand astfel intr-un mod avantajos bustul si decolteul. Se recomanda a fi purtat la tinute personalizate, bluze cu decolteu nu foarte adanc, pulovere sau topuri.

 

 

 

 

Sutienele Plunge si Push-Up

Daca aveti nevoie sa purtati un decolteu aveti doua optiuni: sutienele push-up sau plunge. Aceste doua modele sunt cele mai potrivite in cazul topurilor si bluzelor cu decolteu in V sau oricaror altor tinute de acest gen. Diferenta intre cele doua este facuta de banda ce uneste cupele. Cu cat banda este mai mica cu atat bluza sau camasa ce o purati poate fi mai lasata, fara sa se vada sutienul. Amintiti-va doar ca aceste sutiene se potrivesc doar cu anumite tipuri de tinute si nu pot fi purtate zilnic.

 

 

 

 

Sutienul fara bretele

Daca va aflati in postura de a achizitiona un sutien fara bretele nu va grabiti sa faceti o achizitie rapida si ieftina, incercati sa va consultati cu cineva in domeniu pentru a face o investitie buna indiferent de pret. Nu se stie niciodata cand veti gasi rochia fara umeri la care visati, si e mai bine sa fiti pregatita. Sutienul fara bretele are la baza un element de sustinere din guma sau silicon si poate fi, captusit in interior sau varianta soft, confectionat din materiale usoare precum dantela sau matasea . Acest tip de sutien in unele cazuri este prevazut  si cu bretele, acestea fiind detasabile si se preteaza rochiilor lungi, celor mulate pe corp sau fara umeri.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu