De ce este lenjeria intima neagra atat de atragatoare pentru barbati?

De ce este lenjeria intima neagra atat de atragatoare pentru barbati?

Care sunt motivele pentru care o piesa de lenjerie intima neagra este atat de sexy si provocatoare? Femeia care poarta o astfel de lenjerie are ceva fermecator si periculos deopotriva, desi este greu sa stabilim cu exactitate factorul care suceste mintile atator barbati.


Atragatoare, seducatoare, eleganta si neastamparata - sunt doar cateva din modurile in care putem descrie lenjeria neagra. Fata de alte tipuri de lenjerii intime, aceasta pare sa fie atemporala. A fost insa mereu asa?


In cea mai mare parte a secolului XIX, cunoscuta in Anglia drept "Perioada Victoriana" si definita ca o era a romantismului si a sentimentalismului, plangerea celor trecuti in nefiinta devenise un ritual cu adevarat important in societate. La decesul unui membru de familie, o femeie putea sa tina doliu pana la doi ani si jumatate, purtand, dupa obicei, haine negre, accesorii si bineinteles, lenjerie intima neagra. Dat fiind ca speranta de viata era scurta in acele timpuri, o femeie putea sa poarte imbracamintea neagra de doliu ani intregi la rand.


Bineinteles, acest lucru a dus la un paradox. Astfel, desi o vaduva putea trai o viata singuratica, plangandu-si barbatul (la fel ca o maicuta), ea se bucura de o libertate mai mare in societate decat o femeie nemaritata. In plus, hainele si materialele specifice ale vremurilor, plus un design elegant si complex, au dat nastere la o intreaga linie de fashion pentru vaduve, care puteau fi vazute astfel purtand dantela si matasuri fine, in timp ce isi jeleau barbatul. 


De vreme ce multe vaduve se puteau recasatori, acest lucru a dus la o fetisizare a "modei" de vaduva, inspirand in barbati ideea unei provocari senzuale si sinistre in acelasi timp.


Pe masura trecerii timpului, ideea a fost adoptata de femei aflate mai sus pe scara sociala. Astfel, actritele de film au inceput sa poarte acest tip de lenjerie, marcand momentul nasterii look-ului de "femme fatale". Acest aspect le-a permis femeilor acelor vremuri sa arate si sa se simta sexy, dominand sexual barbatii, intr-o perioada in care acest lucru era inacceptabil. 

via GIPHY


Starletele anilor '20 si '30 au inceput sa fie numite "vampe", jucand roluri de vampiri sexuali ce seduceau barbatii, care cadeau neputinciosi in mrejele lor. De cele mai multe ori, aceste femei fatale erau imbracate in negru din cap pana in picioare. Aceasta costumatie facea bineinteles parte din arsenalul lor de seductie, de aceea nu este nici o surpriza ca si lenjeria intima folosita era de aceeasi culoare. 


In schimb, anii '50 au adus o turnura in modul de perceptie a acestui outfit, devenind mult mai rafinat. Acestia sunt anii in care s-a dezvoltat conceptul de "Little Black Dress", iar pe sub aceasta rochita puteai purta doar lenjerie intima neagra. Bineinteles, inca mai exista o latura "obraznica" a lenjeriei negre in anii 50, un exemplu fiind corsetul produs de Warner's, numit sugestiv "Vaduva Vesela". 


Astfel, imaginea "vulpitei" a ramas asociata cu lenjeria neagra, insa, odata cu trecerea anilor, a devenit mai delicata, marcand aparitia babydoll-ului negru. Acesta avea avantajul ca nu parea atat de "periculos" pentru barbati, fiind de asemenea usor de purtat si de femeile mai introvertite. 


Lenjeria neagra nu a evoluat peste noapte, ci a durat mai mult de un secol pana sa capete forma pe care o cunoastem acum. Amestecand eleganta cu un pic de obraznicie, lenjeria neagra ii innebuneste pe barbati si astazi.


Femeile stiu ce reactii atrag cand poarta un astfel de articol. Unele fac uz de ea pentru a-l ispiti pe barbatul din viata lor. Altele poarta aceasta lenjerie datorita sentimentului de putere pe care o ofera. Nu conteaza cat de timida sau de extrovertita este o femeie, fara indoiala apreciaza lenjeria intima neagra. 


Atunci cand o femeie primeste cadou un astfel de articol de la partenerul ei, isi aminteste cat de mult este dorita. Lenjeria neagra are calitatea de a pastra corpul unei femei in centrul atentiei, accentuand astfel frumusetea si puterea de seductie. 


Nu exista ocazii nepotrivite pentru lenjeria intima neagra. Este un mod elegant de a-ti pune in lumina erotismul, fiind o manifestare vizuala a personalitatii intime. Astfel, iti exprimi senzualitatea intr-un stil care va fi mereu la moda.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu