Afla cum poti scapa de balonare.

Afla cum poti scapa de balonare.

Pentru a evita balonarea avem nevoie de putina educatie alimentara - mai exact mese regulate si un consum zilnic de apa.

Un regim de viata normal trebuie sa contina 3 mese principale pe zi la ore bine stabilite si 2-3 gustari intre ele. Consumul de apa reprezinta un factor important, de aceea specialistii ne recomanda sa consumam cel putin 2 litri de apa pe zi iar daca temperaturile sunt ridicate, cantitatea de apa trebuie crescuta pentru a evita deshidratarea.

Un alt aspect important pentru evitarea balonarii este felul in care mancam.Evitati sa mancati pe fuga si sa inghititi mancarea fara se mestecati indeajuns. Incepand de la micul-dejun si pana la cina, servirea mesei este un proces complex pe care ar trebui sa il ducem la capat exact asa cum ne este recomandat.

Iata ce trebuie sa cuprinda cele trei mese principale ale zilei pentru a evita senzatia de balonare.

Mic dejun: 

Albusuri de ou - omleta, ou fiert, piept de pui la gratar, branza de vaci sau perle de branza, fulgi de ovaz sau cereale integrale. Acestea aduc un aport mare de fibre, minerale si vitamine. Paine integrala sau de secara prajita, lapte, fresh de fructe, fructe de padure, banane, smoothie din diverese fructe sau legume, iaurt.

Gustari: 

Banane, caju, migdale, nuci, cicolata neagra, baby carrots.

Se vor evita: guma de mestecat, bauturile carbogazoase, zaharul, indulcitori artificiali, alcoolul, sarea si produsele de panificatie precoapte si congelate.

Pranz: 

Carne: curcan, pui, peste. 
Legume: broccoli, conopida, cartofi, mazare, castravete, morcov, fasole verde, sparanghel, spanac, dovlecel, varza sub diverse forme; ciorba/supa/crema de legume sau sote. 
Leguminoase: linte, naut, fasole boabe, mazare, soia. 
Cereale integrale: orez brun sau basmatic, paste integrale, paine integrala, seminte, quinoa, hrisca. 

Cina: 

Legume: spanac sote, supe crema de telina, morcovi, cartofi, conopida, broccoli, pastarnac; 
Cereale: orez brun, quinoa, paine integrala; 
Carne: carne de curcan, pui, peste (sa nu fie prajit), fructe de mare; 
Salate: (fara dressing; cateva picaturi de otet si ulei de masline sunt de ajuns), rucola, andive, leurda, loboda, patrunjel;    
Fructe: mere, portocale, gref, mango, struguri.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu