Pete de crema pe costume de baie? Iata cum le indepartezi!

Pete de crema pe costume de baie? Iata cum le indepartezi!

Cu gandul la zilele toride de vara pe care orice femeie si-ar dori sa le savureze la plaja sau la piscina, ne-am gandit sa aducem in prim-plan un subiect la care cu siguranta si tu ai cautat solutii. Este vorba despre indepartarea petelor de crema de pe costumele de baie, acele accesorii minunate fara de care nu ne-am putea imagina vacanta perfecta. 

Daca in articolul anterior am vorbit despre igienizarea lenjeriei intime, a venit timpul sa aducem in discutie si ingrijirea costumelor de baie. 

Ce-i drept, protectia solara este indispensabila la plaja. Insa nu acelasi lucru se poate spune si despre petele cauzate de crema pe costumele de baie. Cele mai multe dintre ele se pot dovedi a fi extrem de incapatanate si cu greu mai refuza sa iasa din tesatura. 

Daca si tu ai observat ca din ce in ce mai multe pete de lotiune isi fac aparitia pe costumele tale de baie preferate si inca nu ai gasit o solutie eficienta pentru a le indeparta, inspira-te din acest mic ghid pregatit special pentru tine! 



Otetul descompune petele

Cele mai multe lotiuni de plaja contin o cantitate mare de ulei si enzime uleioase, precum avobenzona, pentru a hidrata cat mai mult pielea si a absorbi in intregime spectrul de raze UV. Insa in contact cu apa, ingredientele din lotiunea de plaja produc o reactie chimica responsabila de pigmentarea costumelor de baie.

Daca vrei sa scapi de petele incapatante, inmoaie-le in otet pentru cateva ore inainte de spalare. Pentru ca mirosul de otet sa nu persiste pe articolele tale preferate de plaja, aplica solutia direct pe pata. 

Foloseste ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt are calitati cu adevarat magice atunci cand vine vorba de indepartarea petelor "grase" de lotiune. Unde mai pui ca miroase incredibil? Aplica local cateva picaturi de ulei de eucalipt, lasa sa actioneze 5 minute, apoi spala normal costumele de baie. Ai grija ca temperatura apei sa fie cea indicata pe eticheta costumelor de baie, astfel incat sa te asiguri ca produsul nu se va deteriora. 



Sucul de lamaie, bun pentru piesele albe

Crema de protectie solara are tendinta de a lasa o pata galbuie pe costumele de baie albe. Pentru a nu risca sa distrugi costumul de baie cu inalbitori agresivi, poti pune in aplicare un truc vechi de cand lumea, pe care il foloseau si bunicele noastre. Spala normal costumele si lasa-le sa se usuce la soare, intrucat caldura provenita in mod natural are efect de albire. 

De asemenea, sucul de lamaie poate intensifica rezultatele de albire naturala, asa ca pentru petele foarte incapatanate stropeste putin suc de lamaie pe pata galbena inainte de uscare. Pe langa aceste solutii, mai poti incerca bicarbonat de sodiu si amidon de porumb, intrucat aceste ingrediente au rolul de a absorbi excesul de ulei si de a dezinfecta hainele. 

Acum ca ai aflat cateva dintre cele mai practice trucuri pentru indepartarea petelor de pe costumele de baie, te poti gandi din nou la relaxare si la zilele placute petrecute la malul marii. Nu uita ca mereu e vara undeva in lume, asa ca nu strica sa visezi cu ochii deschisi pana la urmatoarea ta escapada in "bratele" soarelui! 
 
Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu