Uita de bacterii cu aceste trucuri de igienizare a lenjeriei intime

Uita de bacterii cu aceste trucuri de igienizare a lenjeriei intime

Purtam lenjerie intima sa ne simtim mai puternice si mai atragatoare. Insa cate dintre noi stim cu adevarat la ce riscuri ne expunem atunci cand nu o igienizam cum trebuie? Mai mult, cate dintre noi isi spala sutienele la un loc cu perechea preferata de jeansi? 

Tot mai multe studii in domeniu ne conving de un adevar dureros, mai exact ca numarul de femei care sufera de infectii este in crestere. Nu ne referim la infectiile care se pot transmite pe cale orala, ci in mod special la infectiile care se transmit prin intermediul bacteriilor ramase in haine si in toate piesele de lenjerie intima. 



Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page

Stim ca una dintre principalele metode de preventie este igiena corespunzatoare, insa aceasta trebuie respectata cu strictete pentru a-si dovedi eficienta. Astfel, noi, femeile, nu doar ca trebuie sa aratam impecabil din cap pana in picioare si sa "mirosim" a curatenie, ci e important sa dam dovada si de foarte multa responsabilitate atunci cand vine vorba de igienizarea lenjeriei intime. 

Gandeste-te ca zilnic intri in contact cu diferite microorganisme daunatoare pe care e imposibil sa le vezi, dar care iti afecteaza enorm starea de sanatate. Cele mai multe dintre ele se regasesc pe articolele de lenjerie intima, prin urmare e crucial sa acorzi atentie sporita curatarii corecte. 

De pilda, daca pana acum obisnuiai sa speli sutienele si chilotii alaturi de alte haine, trebuie sa stii ca  este o greseala. Mai mult, nici macar temperatura ridicata nu te ajuta sa scapi in intregime de bacteriile care se regasesc in tesatura, asadar te poti trezi ca porti o lenjerie curata si, cu toate astea, sa ai parte de o infectie in zona intima. 

Ei bine, a venit timpul sa ne intoarcem la trucurile si solutiile naturale pe care le foloseau bunicii nostri pentru a-si curata hainele. De aceea, pentru a veni in ajutorul tau, iti oferim cateva sfaturi numai bune de urmat pentru a-ti igieniza lenjeria intima intr-un mod simplu si foarte practic! 



Separa-le pe culori si materiale 

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa igienizezi articolele de lenjerie intima este sa le selectezi. Sorteaza-le in functie de culori si de materiale, astfel incat sa te asiguri ca nu speli sutienul rosu preferat alaturi de un set nude din dantela. Fie ca alegi sa speli la masina sau la mana, este foarte important sa separi piesele, pentru ca acestea sa nu se degradeze sau sa se decoloreze. 

Acorda atentie in plus materialelor delicate

Exista materiale, precum dantela sau matasea, care pe cat sunt de frumoase, pe atat sunt de sensibile. De aceea, atunci cand vorbim de igienizarea lenjeriei intime, este foarte bine sa ne asiguram ca materialul este curatat conform instructiunilor. In cazul in care acestea nu exista, dantela se poate spala la mana, cu apa calda si un detergent fara enzime. 

E important de precizat faptul ca igienizarea corecta nu se obtine prin frecare, ci mai degraba prin inmuiere si clatire repetata. De asemenea, o modalitate buna de a elimina apa in exces este de a rula sutienul sau chilotii intr-un prosop curat inainte de uscarea propriu-zisa. 

Daca alegi sa speli lenjeria intima din dantela sau din matase la masina de spalat, poti folosi o punga speciala de rufe, care sa actioneze ca un invelis protector. In cel mai rau caz, daca ai dubii in privinta igienizarii, poti apela la sfaturile unui specialist din cadrul unei curatatorii. 



Indeparteaza mai intai petele dificile

Inainte sa speli lenjeria intima, asigura-te ca ai scapat de petele incapatanate, care iti pot da batai mari de cap si care se pot descompune in apa in care speli. Cu alte cuvinte, articolele intime care au fost patate de sange, lotiuni sau alte substante ar trebui supuse mai multor spalari. Poate fi un proces dificil, insa e mult mai sigur pentru sanatatea zonelor intime. 

Adauga solutii naturale in apa de clatire

Pe langa faptul ca trebuie sa folosesti un detergent bland si de inalta calitate atunci cand speli lenjeria intima, ai putea sa apelezi la cateva solutii din natura pentru o extraigienizare. Spre exemplu, bicarbonatul de sodiu este "inamicul" numarul 1 al bacteriilor de pretutindeni, prin urmare il poti dizolva in apa de clatire. Acesta elimina mirosurile neplacute si indeparteaza petele galbene, fiind un antifungic excelent. O lingurita de bicarbonat este suficienta pentru 3-4 articole de lenjerie intima. 



Totodata, otetul este un alt aliat al curateniei, intrucat are puterea de a distruge bacteriile, ciupercile si virusurile prezente in tesaturi. Asadar, poti sa adaugi jumatate de cana in apa de clatire si vei reusi sa reimprospatezi lenjeria intima. 

Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile pe care le poti urma atunci cand vrei sa scapi de bacterii si de petele agresive de pe lenjeria intima. Inspira-te din aceste trucuri si invata sa ai grija nu doar de ceea ce porti, ci si de modul in care le porti! 
Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu