Dieta cu mic dejun.

Dieta cu mic dejun.

Dupa cum bine stiti, micul dejun ramane cea mai importanta masa a zilei si nu este deloc indicat sa sarim peste el. Chiar daca unii se amagesc dimineata doar cu o cana de cafea sau un croissant, micul dejun trebuie sa fie masa care da startul unei zile perfecte din punct de vedere nutritiv si energic.

Alimente ce pot fi consumate cu regularitate pentru a avea un mic dejun satios si sanatos.

-Cereale integrale

Fulgii de ovaz, painea integrala sau granola sunt cateva optiuni ideale pentru un mic dejun perfect. Aportul de fibre si cantitatea mare de beta glucan continut in acestea aduce nenumarate beneficii cum ar fi reducerea colesterolului si mentinerea senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp.

- Fructe

Iti poti incep ziua cu un smothie sau cu fructe precum bananele, merele, sau fructele de padure. Toate acestea au un aport caloric mic dar sunt in schimb bogate in tot felul de vitamine, asigurand o importanta doza de energie de care vei avea nevoie pe tot parcursul zilei ce urmeaza. Iti poti prepara dimineata un shake de fructe plin de vitamine combinand cateva din fructele tale preferate cu iaurt si amestecandu-le intr-un blender.

- Avocado

Este plin de grasimi sanatoase care te ajuta sa-ti scazi nivelul colesterolului din sange, iar grasimile sanatoasedin el pastreaza nivelul de insulina constant si ajuta sa la arderea celor nesanatoase din organism. In plus, acesta este extrem de satios.

- Iaurtul si celelalte derivate lactate cum ar fi kefirul sau branza slaba de vaci, imbunatatesc tranzitul intestinal, intaresc sistemul imunitar si ajuta la scaderea in greutate. Iaurtul este un aliment ideal pentru micul dejun deoarece este hranitor si se digera mult mai repede decat laptele. Este o sursa bogata de calciu si de proteine.

- Oua

Multe persoane evita consumul de oua la micul dejun din cauza continutului de ridicat de colesterol si grasimi. Puteti insa cu usurinta sa evitati toate acestea consumand oua de prepelita. Acestea au un aport proteic mare si sunt foarte sanatoase. O omleta din oua de prepelita la micul dejun face minuni pe tot parcurul zilei. In mare parte, persoanele care au un mic dejun incarcat proteic, consuma mai putine calorii pe parcursul zilei.

Pe langa cele enumerate mai sus este necesar sa consumam zilnic, cantitate suficienta de apa pentru o cat mai buna hidratare. Persoanele care nu consuma suficienta apa si nu sunt hidratate, resimt altfel starea de foame. Toate astea se intampla deaorece simptomele foamei sunt asemanatoare cu cele ale deshidratarii.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu