Flirtul, infidelitate sau nu?

Flirtul, infidelitate sau nu?

Ne intrebam zilele trecute daca flirtul este o forma de infidelitate. Avem nevoie de el, este flirtul evadarea psihica dintr-o relatie sufocata. Poate fi remediul pentru dependenta de partener?  

Poate ca da, poate ca nu!

A fi un cuplu nu inseamna sa te izolezi total de lume. Cunosc cupluri care isi impart aceiasi prieteni si aceleasi obiceiuri. Daca ne intrebati pe noi v-am raspunde ca nu ni se pare normal asa ceva, altii ar spune ca asa arata dragostea adevarata. Noi consideram ca flirtul este permis oricui, depinde doar de relatie si daca nu se depasesc limitele...limite pe care fiecare si le stabileste. 

De un lucru suntem insa siguri. Internetul!

In lumea in care traim suntem dependenti de Internet. Acest mediu in care ne simtim in siguranta si unde comunicarea poate fi facuta sub anonimat, mai exact, un loc in care putem sa flirtam nestingherite. Totusi, cand vorbim despre flirtul online lucrurile stau putin diferit. Sa flirtam online nu este greu, mai greu este sa il facem pe cel cu care flirtam sa desluseasca intentiile din spatele cuvintelor noastre, iar lipsa de expresivitate in comuniarea intentiilor noastre face flirtul online extrem de dificil. Un flirt reusit se bazeaza pe jocul cu sensul cuvintelor si pe gramatica...piatra de temelie a conversatiilor.

Aici nu iti poti exprima sentimentele ca sa fie intelese, in schimb, o poti face folosind un mod diferit de scriere.

Chiar acum cateva zile discutam online cu un prieten si i-am replicat intr-un mod total diferit fata de conversatiile pe care le-am avut pana acum. Dupa cateva secunde de la raspunsul meu, intrebariile lui au fost: 

-Auzi?
Spune.
-Ai nevoie de ceva de la mine?
Nu cred, de ce intrebi?
-Nu stiam de unde atatea complimente! Sau de ce!

Precizez ca nu am am avut nici o secunda, intentia initierii unui flirt intre noi, insa reactia lui insa m-a facut sa zambesc.

Ideea este urmatoarea : Daca incerci sa livrezi mesajul direct si la subiect, persoana cu care discutii ar putea interpreta ceea ce spui, intr-un mod serios si abrupt. In schimb, daca modifici cadenta propozitiilor si stilul structurii, isi va da seama ca este flirt.

Flirtul online poate aparea oricand, si in orice discutie, flirtul offline in schimb... apare doar atunci cand chiar iti doresti asta.

Si totusi...offline este mai usor. Iti schimbi tonul voci, cadenta cuvintelor, il privesti in ochi, ii zambesti din coltul gurii, iti aranjezi parul, actiunii total diferite de cele pe care le faci in mod normal cu o persoana obisnuita. Cand flirtezi cu cineva, cazi intr-o alternativa a ta.

Tentant?

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu