Dating online: Ce trebuie sa stii pentru a avea succes

Dating online: Ce trebuie sa stii pentru a avea succes

Din ce in ce mai raspandit la nivel international, datingul online este modalitatea prin care anumite persoane, atat femei, cat si barbati aleg sa isi gaseasca un partener. Fie ca sunt singuri si isi doresc sa socializeze, fie ca gasesc aceasta metoda extrem de atractiva pentru viata lor personala, acestia isi creeaza conturi pe retele de dating online si interactioneaza. Totusi, cati dintre ei isi dezvaluie intentiile si asteptarile inca de la bun inceput? 


In cautarea partenerului perfect

Potrivit unui studiu recent, realizat de Elizabeth Bruch, profesor de sociologie la Universitatea din Michigan, persoanele care aleg sa se intalneasca in spatiul cibernetic isi cauta parteneri care sunt mai atragatori decat ei. Cum au stabilit oamenii de stiinta acest nivel de atractivitate? Ei s-au uitat la varsta, etnicitate si educatie pentru a stabili ceea ce-i face pe unii oameni mai dezirabili decat altii. In acest context, dezirabilitatea este definita de numarul de mesaje pe care o persoana il primeste in aplicatia de dating. Studiul a fost realizat pe baza datelor persoanelor din America de Nord. Potrivit cercetarii, atat femeile, cat si barbatii sunt atrasi de potentiali parteneri care sunt cu 25% mai atragatori. De regula, barbatii sunt cei care scriu primul mesaj, insa femeile aleg sa raspunda mai rar. 


Varsta, un criteriu important 

De asemenea, un alt aspect al studiului a aratat ca barbatii prefera tinerele de 18 ani intrucat le considera mai atractive. Pe de alta parte, femeile sunt de parere ca barbatii mai in varsta sunt cei mai atragatori (50 de ani), cu atat mai mult daca au studii superioare. In orasele americane, femeile de culoare si barbatii asiatici au fost desemnati cel mai putin atractivi. In timp ce Internetul devine din ce in ce mai popular ca loc de intalnire pentru parteneri, nu toti cei care exploreaza aplicatiile de dating se concentreaza pe formarea unei relatii. 


Iata cateva sfaturi pentru cei care isi cauta jumatatea in spatiul virtual: 


1. Intreaba-te ce iti doresti cu adevarat in relatie

Pentru aproximativ o treime din cuplurile care s-au intalnit online, scopul lor initial a fost acela de a gasi un partener sexual, nicidecum unul romantic. In schimb, altii au cautat in mod intentionat dragostea. Atata timp cat partenerii se afla pe aceeasi lungime de unda cu privire la asteptarile lor, fiecare individ este in mod cert mai multumit de modul in care se desfasoara relatia. 


2. Cauta-ti un partener cu care sa ai interese comune

Site-urile specializate de dating pot oferi utilizatorilor sansa de a-si gasi un partener cu aceleasi hobby-uri sau gusturi comune. Cu cat asemanarea este mai mare, cu atat discutiile vor fi din ce in ce mai variate, iar interactiunea va avea succes. 


3. Nu te grabi in a face dezvaluiri

Daca apelezi la un site de dating online, este important sa nu dezvalui inca de la inceput toate informatiile personale. In primul rand, inca nu stii cu cine ai de-a face, asa ca limiteaza-te la discutii de baza, in care sa iti prezinti interesele si pasiunile. Din perspectiva anonimatului, unele relatii pot fi periculoase. 

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu