Secretele fierbinti ale relatiilor poliamoroase

Secretele fierbinti ale relatiilor poliamoroase

Se spune ca toate lucrurile complicate se rezolva mai usor in doi. Nu si in cazul persoanelor cu parteneri multipli, care pe langa viata de cuplu, prefera sa se implice asumat si in alte experiente amoroase. Desi aceste persoane sunt de multe ori judecate de catre sustinatorii traditionalismului, exista cateva secrete despre viata lor pe care oricine trebuie sa le stie inainte de a-i critica. Iata care sunt acestea! 

 

Gelozia nu mai este marul discordiei

Din ce in ce mai intalnita in randul cuplurilor moderne, gelozia este o emotie negativa, care isi poate pune amprenta definitiv asupra relatiei dintre doua persoane. Desi la inceput este perceputa ca un semn al atasamentului, cu timpul ea poate degenera in fapte si actiuni care afecteaza relatia. In cazul persoanelor cu parteneri multipli, gelozia nu este atat de prezenta, intrucat nu exista un instinct de posesivitate. Totusi, in opinia lui Alex, un barbat cu relatii poliamoroase, gelozia este un subiect delicat. "Ma simt uneori gelos in toate relatiile mele, dar acest lucru se intampla cand ceva nu e in regula cu oamenii de care ma atasez. Gelozia este pentru mine ca un mic avertisment legat de parteneri si imi da un sentiment de nesiguranta", marturiseste el. 

 

Dincolo de sex

Sociologul Elisabeth Sheff, care a studiat familiile poliamoroase timp de 15 ani si a scris lucrarea The Polyamorists Next Door: Inside Multiple-Partner Relashionships and Families, sustine ca o persoana poate avea atat un partener primar, cat si alte relatii private. Pentru Sheff, relatiile poliamoroase sunt oricand binevenite, mai ales ca activitatea sa profesionala presupune multe calatorii. Ea marturiseste ca uneori poate fi plecata chiar si cateva luni la rand, prin urmare nu se declara deranjata de faptul ca partenera ei interactioneaza si cu alte persoane in privat. "Asta inseamna sa fii flexibil si sa experimentezi lucruri noi, insa nu trebuie sa exageram". Se pare ca relatiile poliamoroase nu se reduc la sex, ci au devenit un stil de viata pentru multe persoane din toata lumea care obisnuiesc sa isi transforme prietenii in parteneri sexuali de durata. 

 

Comunicarea este esentiala 

Desi multi ar crede ca sexul sta la baza relatiilor poliamoroase, se pare ca un factor definitoriu il reprezinta comunicarea. Cuplurile trebuie sa fie sincere si transparente pentru ca acest stil de viata sa functioneze. "Cand Claire mi-a marturisit ca s-a indragostit de un prieten de-al ei, am incercat sa o inteleg", spune Alex. "Nu a fost usor la inceput, insa am reusit sa depasim aceasta situatie cu sinceritate  si comunicare", se confeseaza el. 

 

Relatiile multiple nu functioneaza intotdeauna

Alex si Claire si-au dat seama ca relatia lor este pe primul loc. De aceea, ei isi fac planuri pentru viitor, isi doresc copii si sunt foarte increzatori in fortele proprii. In ciuda acestor lucruri, ei nu isi neglijeaza partenerii multipli, insa nu intotdeauna au sansa sa intalneasca persoane cu acelasi mod de gandire ca al lor. "Relatiile poliamoroase nu sunt deloc usoare. Am avut ocazia sa intalnesc pe cineva careia ii era teama ca nu va putea avea cu mine aceeasi relatie pe care o am in mod normal cu Claire. Din acest motiv, lucrurile nu au functionat, asa ca ne-am despartit. A fost dureros, insa in viata trebuie sa gasim persoane cu care sa rezonam din toate punctele de vedere", povesteste Alex. 

 

Specialistii sustin ca, in viitor, relatiile poliamoroase vor deveni o practica normala si vor fi din ce in ce mai raspandite in toata lumea. 

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu