Admiratul sanilor este una din modalitatile prin care barbatii pot trai mai mult

Admiratul sanilor este una din modalitatile prin care barbatii pot trai mai mult

Cu totii ne intrebam care este secretul unei vieti lungi si fericite. Se pare ca oamenii de stiinta au gasit cateva trucuri si explicatii – pentru barbati, macar. Deoarece acestia traiesc in general mai putin decat femeile, probabil ei au nevoie de putin ajutor in plus!

Speranta medie de viata a unui barbat este de 70 de ani, pe cand femeile pot trai pana la 80. Motivul pentru care sexul frumos e mai longeviv este de natura genetica, spun cercetatorii de la Medical Daily, si se explica prin faptul ca femeile au doi cromozomi X, in timp ce barbatii au unul singur. Cu toate acestea, stilul de viata are cel mai mare impact asupra longevitatii unei persoane. Asadar, iata 6 moduri cel putin interesante prin care un barbat isi poate prelungi speranta de viata:

1. Admiratul sanilor unei femei

Desi poate fi inconfortabil sau stanjenitor pentru tine, se pare ca privitul sanilor partenerei de catre barbati contribuie la modul in care acestia gandesc si la starea lor de spirit pozitiva. Acelasi lucru se intampla, de exemplu, atunci cand persoanele de sex masculin vad un animal dragut. Conform unui studiu din 2012, care a analizat efectele gandirii pozitive asupra sanatatii barbatilor, s-a constatat ca acestea pot imbunatati tensiunea arteriala crescuta sau pot ameliora bolile coronariene.

2. Sexul regulat

Este ceea ce orice barbat isi doreste sa auda, dar dincolo de simpla placere exista un aspect mult mai important de luat in considerare! S-a demonstrat faptul ca sexul poate reduce rata mortalitatii la barbati cu peste 50%. Persoanele de sex masculin care au raportat mai multe orgasme, dintr-un grup dat, si-au marit speranta de viata cu 3 pana la 8 ani. Activitatea sexuala regulata ajuta la o stare de bine si la eliminarea stresului, ceea ce reduce astfel riscul aparitiei anumitor boli. In plus, se stie ca sexul elibereaza serotonina, „hormonul fericirii”. 

3. Casatoria

Cu toate ca pare greu de crezut, in ciuda numeroaselor certuri de cuplu care pot exista, barbatii casatoriti traiesc mai mult! Insa totul depinde de varsta la care acestia merg la altar. Conform cercetatorilor, barbatii care se casatoresc dupa 25 de ani au o viata mai lunga decat aceia care fac acest pas mai devreme. De asemenea, s-a observat faptul ca barbatii cu probleme de sanatate sunt mai predispusi la casatorie si divorteaza mai rar. Probabil acestia sunt mai constienti de faptul ca traind alaturi de cineva, traiesti de fapt mai mult. Relatia de cuplu poate avea efecte benefice asupra sanatatii partenerilor. 

4. Bucuria de a fi parinte

Precum o lege a naturii, barbatii care se casatoresc si fac copii traiesc mai mult decat ceilalti. Studiile recente au aratat ca atunci cand tatii ajung la varsta de 60 de ani, speranta lor de viata creste cu 2 ani, comparativ cu barbatii fara copii. Acest lucru se poate datora unei motivatii si satisfactii interioare, aceea de a fi parinte. Ajunsi la 80 de ani, barbatii care au copii traiesc cu aproximativ 8 luni in plus fata de cei ce nu sunt parinti.

5. Simtul responsabilitatii

Dezvoltarea simtului responsabilitatii la barbati poate face minuni, spun oamenii de stiinta. Astfel, barbatii din azilele de batrani devin mult mai destinsi, sociabili si vigilenti dupa ce li se da o planta de care sa aiba grija. Probabil astfel se explica si faptul ca responsabilitatea de a fi parinte te tine mai mult in viata. Copiii te mentin tanar, dupa cum spune o vorba din batrani!

6. Burtica „de tatic”

Nu doar femeile se aleg cu transformari dupa nastere. S-a constatat ca si barbatii incep sa se ingrase si sa faca burta, dupa ce devin tatici. Dar asta nu e neaparat un lucru rau! Barbatii grasuti sunt mai putin predispusi la un atac de cord sau cancer de prostata si investesc mai mult timp in cresterea copiilor lor. In plus, exista unele pareri conform carora taticii cu burtica sunt mai sexy. Tu ce crezi?

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu