E prea obosita pentru sex? Iata cum s-o seduci pentru a avea o viata sexuala implinita!

E prea obosita pentru sex? Iata cum s-o seduci pentru a avea o viata sexuala implinita!

Incompatibilitatea sexuala este unul dintre motivele predominante in dizolvarea mariajelor moderne. Cand unul dintre parteneri incepe sa evite sexul, aceasta actiune este interpretata ca o respingere de catre celalalt partener. Motivele care stau in spatele evitarii sexului sunt, de regula, mult mai variate de atat si semnele pot fi vazute din timp. Daca simti ca sotia ta se indeparteaza de tine din punct de vedere sexual, incearca sa afli de ce si apoi rezolva situatia. 


Este important sa acordati atentie aspectului de sub cearceafuri, asadar fiti jucausi si distrati-va mai mult! Dupa o serie de cercetari, Dr Barry McCarthy, terapeut in probleme de sex, a descoperit ca “Atunci cand cuplurile sunt suficient de multumite in legatura cu viata sexuala, acest aspect are o greutate de aproximativ 15% in evaluarea fericirii totale a relatiei. Cand unul dintre parteneri este nemultumit de acest aspect, insa, contributia acestei nemultumiri la evaluarea fericirii in relatie este de circa 85%”. In randurile de mai jos vei gasi cele mai frecvente motive pentru care nevestele se arata prea obosite sau indisponibile pentru sex si modurile in care sotii pot schimba acest aspect, contribuind la o relatie de cuplu implinita.  


Vine extenuata de la serviciu?

Un studiu desfasurat in anul 2001 in Statele Unite ale Americii a aratat ca peste o treime dintre persoanele care lucreaza mai mult de 48 de ore pe saptamana se confrunta cu probleme ale vietii sexuale din cauza stresului de la serviciu. Asadar, daca sotia ta lucreaza intr-un mediu plin de stres si responsabilitati si apoi este nevoita sa se ocupe si de activitatile domestice (gatit, spalat, curatenie), probabil nu beneficiaza de suficienta odihna pentru a-si pregati mintea si corpul pentru sex. 

Citeste si: Ce-si doresc femeile in pat


Este suparata pe tine? 

Daca nevasta ta evita sexul, poate este ceva care o deranjeaza la tine sau la relatia dintre voi. Incearca sa-ti amintesti daca ai ranit-o sau daca i-ai tradat increderea in vreun moment anume. Sexul pentru femei este satisfacator numai atunci cand este insotit de respect si incredere reciproca. 


Are ceva pe suflet

In unele situatii, faptul ca sotia ta se fereste de sex nu are nicio legatura cu ceva ce ai facut tu, ci pur si simplu poate insemna ca ceva o apasa. Poate este vorba de un eveniment de la serviciu, un zvon printre prietenele ei sau o veste nu foarte buna legata de cineva din familie. 


Probleme de sanatate

Unul dintre motivele posibile pentru care nevasta nu-ti mai acorda atentie in pat este si o problema de sanatate. Ar putea fi afectata de o conditie care sa o oboseasca foarte mult sau care sa schimbe experienta sexului intr-una foarte neplacuta. Multi barbati ignora aceasta posibilitate, crezand ca “totul e in mintea lor”. 


Ai luat in calcul manifestarile tale? 

O experienta sexuala este placuta numai in cazul in care dorintele ambilor parteneri sunt satisfacute. Incearca sa-ti aduci aminte daca datile trecute cand ati facut sex ti-ai impus, voluntar sau involuntar, dorintele proprii asupra sotiei tale. Poate este de parere ca sexul are rolul de a te satisface numai pe tine si se simte folosita. 


Are pe altcineva? 

Daca motivele de pana acum nu sunt plauzibile, este clar faptul ca sotia ta evita sexul pentru a se indeparta de tine. Aceasta manifestare poate implica faptul ca are pe altcineva cu care impartaseste o relatie mult mai satisfacatoare din punct de vedere sexual. 

Cele enumerate mai sus sunt cauzele frecvente pentru care sotia ta si-a pierdut interesul de a face dragoste cu tine, insa nu este o problema grava. Tot ce trebuie sa faci este sa-i oferi dragostea si atentia pe care o merita. Iata cateva metode pe care ai putea sa le incerci pentru a-ti determina sotia sa accepte mai des sexul: 


- Rezolva problemele de sanatate. In prima instanta, asigura-te ca problemele de sanatate nu-ti tin sotia departe de patul conjugal. Femeile trec prin diverse faze hormonale, iar unele pot fi responsabile pentru pierderea libidoului. De asemenea, multe dintre medicamentele pe care le administreaza ar putea avea efecte secundare care sa ii afecteze apetitul pentru sex. Cauta ajutorul unui medic in rezolvarea problemelor de acest tip.

- Daca vrei s-o iubesti mai des, iubeste-o mai mult. Apropierea emotionala este, pentru femei, la fel de importanta precum cea fizica, asadar arata-i afectiune si in momentele in care nu urmaresti ceva anume. Fa-o sa se simta apreciata, adu-i flori si fa-o sa se indragosteasca din nou de tine. Este esential ca o femeie sa fie indragostita pentru a putea face dragoste cu toata fiinta.

- Fa eforturi pentru a o excita. Preludiul este extrem de important in orice partida de sex. Intreaba-ti nevasta ce i-ar placea si incearca sa-i indeplinesti toate dorintele. Poate si-ar dori un masaj senzual sau cuvinte speciale soptite in timpul sexului.  


Da, cu totii suntem obositi si uzura contribuie in mod cert la disponibilitatea pe care o manifestam fata de momentele intime in cuplu. Vorbeste cu partenera ta si puneti capat impreuna “oboselii” care impiedica sexul. Fiti creativi, motivati si cautati constant noi metode de a scoate scantei din cearceafuri. Nu va doriti sa fiti unul dintre acele cupluri pasionale, sexy, inca indragostite dupa atatia ani impreuna?

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu