Afla ce tip de palarie ti se potriveste.

Afla ce tip de palarie ti se potriveste.

Palariile sunt de multe ori prea putin apreciate in comparatie cu potentialul lor de transformare. 

Palariile au farmecul lor, stim cu totii cat rafinament si eleganta confera tinutei. Suntem norocoase, anul aceasta palariile sunt accesoriul momentului. Indiferent de tip, fedora, cu boruri largi, chiar si cele sport, palariile pot scoate o tinuta banala din anonimat in orice imprejurare. 

Tot ceea ce trebuie sa facem este sa avem grija cum le purtam dar mai ales cum le asortam pentru ca la fel de repede cum scot o tinuta din anonimat la fel de repede o si pot ruina.

Cand ne alegem o palarie trebuie sa tinem cont de:

- Forma fetei 

Forma fetei tale face diferenta in cele mai multe cazuri. Alege intotdeauna o palarie care sa fie in armonie cu forma fetei, restul detaliilor pot fi corectate pe parcurs. Pentru o fata cu forma rotunda poti alege o palarie cu borurile medii si o calota ce nu depasi nivelul pometilor. Optati astfel pentru palariile cu un design asimetric si evitati palariile cu boruri mici sau foarte largi cat si pe cele cu calote alungite, acestea creeaza un efect nedorit de latire si alungire a fetei.
Daca ai o fata cu forma patrata ai nevoie de o palarie care sa echilibreze proportiile. O palarie cu linii curbe si calota rotunda este varianta ideala. Persoanele cu tipologia fetei in forma de inima trebuie sa evite palariile cu boruri foarte mici pentru ca scot si mai mult in evidenta fruntea. Pentru armonizarea partii inferioare a fetei, trebuie evitate palariile cu boruri foarte largi, deoarece acestea intra in contrast cu barbia ingusta, iar efectul vizual nu este deloc placut. Intotdeauna, pentru aceasta tipologie a fetei alegeti palariile asimetrice si purtatile intr-o parte pentru a echilibra trasaturile fetei. Persoanele cu o forma a fetei mai lata, pot alege dintr-o gama mare de modele, cum ar fi: cele cu boruri mari sau cu diverese elemente extravagante.

- Culoarea palariei

Ca prima regula in alegerea culorii. Culoarea palariei trebuie sa se potriveasca tenului. Nu incerca niciodata sa asortezi palaria la intreaga tinuta, daca palaria poate completa o nuanta din vestimentatia ta, este de ajuns. Culorile pastelate precum: lila, crem sau tonurile de gri, se potrivessc perfect oricarei varste dar in special, fac casa buna cu chipurile tinere. Alegerea unei culori nepotrivite poate fi o optiune nefericita pentru imaginea ta de aceea trebuie sa tii cont de personalitatea ta. Daca te sti o fire mai sensibila, timida, opteaza pentru palariile in culori inchise, daca esti mai sociabila  si cu priza la cei din jur, alege o culoare tare care sa puna accentul pe starea ta de spirit. 

Nu uita! 

Palaria perfecta te ajuta sa te faci remarcata peste oriunde si oricand.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu