Povestea unei relatii.

Povestea unei relatii.

Un barbat proaspat divortat, a postat zilele trecute pe Internet, intreaga poveste a vietii sale. Daca la prima impresia ti s-ar parea ca nu este nimic nou, poate doar un alt barbat care se plange de cate de greu i-a fost alaturi de sotia lui timp de 16 ani, nu esti nici macar pe aproape. Acest om a scris pe langa cele petrecute in cei 16 ani de casnicie, un set de reguli de aur, sfaturi intelepte pentru toti barbatii casatoriti, pentru a-i face pe acestia sa inteleaga de ce si pentru ce merita sa lupti intr-o relatie. Evident, nefiind un expert in relatii, dupa finalizarea divortului a privit inapoi si si-a dat seama de lucrurile pe care si le-ar fi dorit sa le faca diferit.

Iata cateva din regulile de aur ale unei relatii de lunga durata.


- Nu te opri niciodata din curtat si nu te opri niciodata din a va da intalniri.

Nu lua casatoria ca o relatie garantata. Cand i-ai cerut sa se casatoreasca cu tine, i-ai promis sa fi acel om din inima ei care o protejeaza. Ea te ales pentru aceasta misune dificila, iar ea este cea mai sacra comoara care ti-a fost vreodata incredintata. Nu deveni lenes in relatie.

- La fel cum te-ai angajat sa fi protectorul inimii ei, trebuie sa-ti pazesti si propria inima, cu aceasi vigilenta. Iubeste-te pe deplin, deschis, dar nu uita ca exista un loc special in inima ta in care nimeni nu trebuie sa intre in afara de sotia ta . Pastreaza acel spatiu gol, gata sa o primeasca, si nu permite nimanui sa intre acolo in afara de ea

- Concentreaza-te doar asupra a ceea ce iubesti  Daca te concentrezi asupra lucrurilor care te deranjeaza la relatie sau la ea, tot ceea ce vei vedea, te va deranja mereu.

- Nu este treaba ta sa o schimbi sau sa ii repari obiceiurile proaste

Treaba ta este s? o iubesti asa cum este. Daca ea se schimba, iubeste ceea ce ea devine, indiferent daca este ceea ce ti-ai dorit sau nu.

- Emotiile tale sunt prorpia responsabilitate. Nu e treaba sotiei tale de a te face fericit, tine cont doar ca ea nu te poate face trist. Esti responsabil pentru a-ti gasi propria fericire si niciodata nu da vina pe sotia ta daca esti frustrat sau nervos. Emotiile sunt responsabilitatea ta.

- Atunci cand ea este trista sau suparata, nu este treaba ta sa indrepti lucrurile, treaba ta este sa o tii în brate si sa-i spui ca totul va fi in regula. Las-o sa stie ca i-ai auzit supararea, ca ai inteles-o si ca esti acel umar pe care se poate sprijini atunci cand are nevoie.

- Spiritul feminin este despre schimbare si emotie iar emotiile ei se vor schimba de la un moment la altul, iar pe m?sura ce tu ramai puternic si nu o vei judeca, va avea incredere in tine si isi va deschide sufletul.

- Nu lua totul in serios
 Razi cat poti de des si fa-i si pe alti sa rada. Rasul face ca taote lucrurile sa fie mai usoare.

- Fii prezent.

Da-i nu numai timpul, dar si concentrarea,  atentia si sufletul tau. Fa tot ce este nevoie pentru a-i goli capul, astfel incat, atunci cand esti cu ea, fi pe deplin cu ea.

- Nu fii idiot.

Nu fi un idiot si sa nu iti fie frica sa fi unul. Toata viata vei gresi,  ideea e sa inveti din propriile greseli pentru a nu le mai repeta. Nu incerca sa  fii perfect, incearca doar sa nu fii prost.

- Fii dispus sa-ti impartasesti temerile, sentimentele, si sa-ti recunosti greselile.

- Transparenta

In cazul in care vreti sa aveti incredere deplina unul in celalalt, trebuie sa fii dispus sa imparti totul.
In special  acele lucruri pe care nu vrei sa le impartasesti cu nimeni. E nevoie de curaj pentru a iubi pe deplin, pentru a-ti deschide complet inima. Gasiti obiective comune, vise si viziuni pentru a lucra in directia asta.

- Nu va faceti griji cand vine vorba despre  bani.

Bani sunt ca un joc. Cautati intotdeauna modalitati de a lucra impreuna ca o echipa pentru a castiga acest joc. Nu incercati sa dovediti ceva unul celuilalt. Fii barbatul cu care sotia ta se poate lauda

 

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu