Stilul vestimentar.

Stilul vestimentar.

V-ati intrebat vreodata cum reusesc unele femei sa arate impecabil din toate punctele de vedere? Ce au ele in plus fata de restul?

Poate ca ati fi tentate in primul rand sa spuneti ca diferenta este facuta de bani. Chiar daca si acest lucru este valabil, totusi nu este vorba doar despre bani, aici este vorba de stil. Stilul este "acel ceva" care este doar al tau si care se obtine cu un pachet solid de cunostinte.
Totusi stilul nu trebuie confundat cu moda, nu inseamna sa fii in pas cu trendurile de sezon, sa ai cele mai noi accesorii, stilul este ceva personal care te insoteste peste tot. La petreceri, serviciu, la intalniri, pe strada, chiar si seara, cand mergi la culcare.
 Doamnele stilate urmeaza cu strictete anumite ritualuri care le ajuta sa fie increzatoare in ele incepand de la prima ora a diminetii si pana seara cand se intorc in dormitor.
Foarte multe din aceste mici secrete sunt la indemana noastra a tuturor.

Lenjeria intima - baza tinutei.

Purtati intotdeauna lenjerie intima in functie de materialul din care este realizata tinuta sau croiala acestuia. Evita dezastre vestimentare de genul fusta stramta si chiloti clasici sau lenjerie cu cusaturi. Nu purta rochii mulate daca corpul tau nu este pregatit inca pentru ele. Poti in schimb sa folosesti pe sub rochie un modelator corporal pentru a te asigura ca micile imperfectiuni nu vor fi sesizate. Nu te pune in situatii penibile doar pentru a respecta trendul de sezon. Pantofii stiletto sunt incompatibili cu zapada iar rochiile lungi de seara, cu baltile.

Toate tinutele sunt bine ingrijite si intotdeauna potrivite.

Obisnuieste-te sa mergi cu hainele la croitor. De multe ori ai fost in situatia sa vrei sa porti un blazer sau o pereche de pantaloni si acesti sa nu ti se potriveasca sau poate chiar ai avut prin dressing o piesa clasica pe care ti-ai dorit sa o reporti si care necesita retusuri. Decat sa renunti definitiv la ele mai bine fa-i o vizita croitorului.

Un alt pas important pe care trebuie sa il faci este acela sa renunti la dezordine. Gata, acest cuvant trebuie sa dispara din vocabularul si viata ta. Pentru a te bucura de haine cat mai mult timp, aseaza-le dupa fiecare purtare pe umeras sau ordonat in dressing. Diferenta dintre hainele curate, aerisite si cele aruncate intr-o gramada din coltul camerei se va simti imediat.

Nu lasa alegerea tinutei pe ultima suta de metri.

In functie de evenimentele de a doua zi pregateste-ti tinuta pe care o vei purta, cu o seara inainte. Nu iti aglomera dimineata cu asortarea bluzelor, accesoriilor sau a pantofiilor. Foloseste timpul in plus pentru a-ti aranja parul sau a te machia in functie de vremea de afara sau de dispozitia pe care o ai. Doar asa poti acorda o mai mare atentie micilor defecte vestimentare ce pot aparea si care trec neobservate atunci cand te grabesti.

Respecta dress code-ul.

Exista multe situatii in care conteaza foarte mult ceea ce imbraci si felul in care te imbraci. Toate acestea vor spune multe despre tine, despre gusturile si personalitatea ta. Dress code-ul este ca o uniforma sau poti spune ca este o regula vestimentara pentru a-ti asorta tinuta la evenimentul la care participi. O femeie care respecta dress code-ul unui eveniment este acea femeie care nu va fi niciodata judecata de audienta pentru lipsa de inspiratie sau de interes. Sa fii inconjurata de o multime de oameni in tinute conservatoare si toate privirile sa fie indreptate spre tine, este mai mult decat ti-ai fi dorit.

Intregeste-ti lookul intotdeauna cu o piesa scumpa.

Fa-ti tinuta sa arata aparte. Chiar daca porti o pereche de blugi sau un simplu tricou adauga un mic detaliu care iti poate schimba radical lookul. Sexy si dorita. O curea, o pereche de cercei, un colier sau chiar o geanta scumpa, sunt cateva din elementele cheie. Totusi nu exagera, chiar daca acestea pot aduce o nota unica de personalitate tinutei, folosirea in exces pot ava un efect nedorit.

Fii pregatita pentru neprevazut.

Tine intotdeauna in geanta intr-un loc special o mica trusa de urgenta care sa contina ace de siguranta, banda adeziva, plasturi, cateva pastile pentru dureri menstruale, de cap sau ata dentara.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu