Te simti inselata de partener?

Te simti inselata de partener?

Din pacate, tentatiile pe care le intalnim la tot pasul in lumea in care traim, sunt tot mai mari, iar atunci cand descoperim ca partenerul ne insala, simtim cum lumea pe care am construit-o impreuna se prabuseste.


Un mit urban ne spune ca o femeie nu stie niciodata cand este inselata de partener, ea in schimb simte acest lucru. 

Potrivit unor studii efectuate, 20 % din barbatii insurati si 10% din femeile maritate si au inselat partenerii cel putin o data in timpul relatiei. Desi foarte multi din cei intervievati au spus ca infidelitatea a aparut pe fondul neintelegerilor din cuplu, exista si momente cand partenerii sau indragostit de o alta persoana chiar daca au avut o relatie fericita.

Tu ce faci daca afli ca esti inselata, il ierti, ii mai dai o sansa sau te razbuni?

Chiar daca nervii, dorinta de a-i face rau sau razbunarea sunt instinctele primare, incerca sa te abtii.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa analizezi cu atentia situatia si sa nu faci vreo scena. Aduna probe si doar cand ai dovada clara, prezinta-i tot.

Nu intra in panica si sub nicio forma nu-l intreba nimic despre asta, este posibil sa te inseli iar impul iti va arata asta. Observa-i in schimb comportamentul.

Cele mai evidente moduri prin care se va da de gol sunt:

- Devine mai atent cu tine si iti va acorda mai mult atentie iar cadourile si florile vor veni pe banda rulanta in aceasta perioada. Sa nu fii surprinsa daca ai sa primesti si o lenjerie sexi.

- Discutiile aprinse dintre voi contin amenintari cu incetarea relatiei sau cel putin discutii despre acest lucru. Intrebarile de genul "Ce te faci daca ne despartim?" sunt din ce in ce mai dese, iar afirmatia "Eu te voi iubi chiar daca ne vom desparti" ar trebui sa te puna serios pe ganduri.

- Se distanteaza de tine si renunta sa mai faca planuri pentru amandoi, iar activitatile comune de pana acum incep sa dispara incet.

- Da mai multa atentie stilului vestimentar. O astfel de schimbare denota incercarea de a impresiona pe cineva. Fii prudenta, este posibil ca  in unele cazuri ca acel cineva sa fi chiar tu.

- Este prea sensibil si iti reproseaza foarte multe lucruri chiar daca acestea s-au intamplat intr-un trecut indepartat si le-ati depasit.

- Petrece prea mult timp cu prieteni vostrii si nu mai simte nevoia sa te invite si pe tine.

- Viata voastra sexuala s-a transformat intr-o rutina.

Dar stati, ca si noi ne inselam partenerii, in schimb putem da vina pe ADN.

Conform unor studii, cel putin 40 % dintre femei isi inseala partenerul din cauza unei mutatii genetice. Gena care secreteaza hormonul vasopresina, cauza principala, joaca un rol important in mentinera relatiilor si in motivatia sexuala a acestora influentand nivelul de incredere manifestat.
Aflati totusi ca infidelitatea nu este principala cauza a despartirilor. Cele mai des intalnite motive pentru o despartire sunt crizele de varsta si abuzurile.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu