Manipularea non-verbala.

Manipularea non-verbala.

In viata de zi cu zi, gesturile pe care le faci pot fi interpretate in diverse feluri in functie de context si de persoana cu care vorbesti. Totusi acestea pot trada ceea ce se ascunde in spatele cuvintelor.

Mesajul pe care  vrei sa il comunici este transmis prin elemente nonverbale ca: tonul vocii, pozitia corpului, gesturile, mimica fetei. Toate aceste indicii depasesc barierele comunicarii verbale si iti asigura felul in care esti perceputa de interlocutor.

Iata care sunt cele mai comune interpretari ale limbajului nonverbal si modurile in care sa comunici cu corpul tau.


- Mainile

Daca stai cu bratele deschise vei arata ca te simti confortabila si relaxata. Felul in care iti tii bratele, indica intotdeauna starea ta. Mana pozitionata pe sold denota nerabdare, iar ambele maini in sold, indica un semn de agresivitate. 
Daca stai cu bratele inchise dai dovada de o atitudine neincrezatoare, inchisa. Pe de alta parte, mainile in buzunar sunt un semn ca nu spui adevarul.

- Picioarele

Persoanele care isi tin picioarele drepte si putin departate stand in pozitia "in picioare", denota incredere. Aceeasi stare de relaxare este transmisa si de incrucisarea picioarele in pozita "pe scaun", iar bataia piciorului intr-un mod agresiv de pamant este un semn de slabiciune, nerabdare.

- Parul si fata

Trecerea mainii prin par de la frunte spre spate denota adoratie. Daca ridici din sprancene in timp ce iti asculti interlocutorul, inseamna ca nu esti de acord cu el.
In cazul in care porti ochelari si il privesti peste ei, acesta va intelege ca esti pregatita sa intri intr-un conflict verbal cu el. La fel de usor ii poti impinge cu degetul in sus sau jos, aratandu-ti dezacordul.


Ochii de asemenea te pot trada. O simpla ingustare a lor, ii arata interlocutorului indoiala ta in legatura cu ceea ce spune. Incearca sa gasesti un echilibru in contactul vizual, nu te holba prea mult timp la o singura persoana dar mentine cateva secunde contactul vizual pe o singura persoana doar cazul in care te afli intr-un grup de discutie. 
Daca privesti fix spre o persoana fara sa clipesti o perioada de timp, vei intimida acea persoana si ii va fii greu sa comunice in continuare. Clipeste la interval de cateva secunde pentru a relaxa discutia sau da din cap in semn afirmativ pentru a-ti arata atentia pe care i-o dedici.

- Corpul

Pozitia corpului iti reflecta personalitatea. Pastreaza o atitudine pozitiva si relaxata, evita sa stai cocosata. Poti arata ca esti interesata de interlocutor  aplecandu-ti corpul usor spre el sau iti poti arata starea de incredere si relaxare daca te lasi usor pe spate. 
Nu te apropia in schimb foarte mult incat sa ii invadezi spatiul personal. 
Evita miscarile agitate, nu te framanta, vei parea nervoasa si nu te ei mai putea concentra pe actiunile tale.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu