Planuiesti sa pleci pe Marte? Iata cum va fi sexul pe Planeta Rosie!

Planuiesti sa pleci pe Marte? Iata cum va fi sexul pe Planeta Rosie!

Din dragostea cu nabadai facuta in viitor pe Marte ar putea ramane numai nabadaile, insa in cazul in care iubirea va putea fi exprimata si fizic pe Planeta Rosie, vom avea privilegiul de a crea o noua specie de oameni deveniti martieni.


Misiunile de explorare si teoretizarile care inlocuiau practica sunt de domeniul trecutului, fiindca previziunile despre colonizarea Planetei Rosii sunt incurajatoare. Daca unii oameni de stiinta implicati in fenomen spun ca acest pas este la o distanta de cateva decenii, altii isi fac deja planuri pentru supravietuirea pe Marte. 


Daca supravietuirea in spatiu si pe planete straine nu va da batai de cap cercetatorilor multumita tehnologiei si sistemelor imaginate, implementate si perfectionate inca incepand din anii '60, colonizarea acestei planete va presupune reproducerea in respectivele conditii. 


Intr-o lucrare intitulata “Provocarile de ordin biologic si social pe termen lung ale reproducerii oamenilor intr-o baza de pe Marte”, cercetatori din Brazilia, Polonia si Statele Unite au precizat ca “o misiune pe Marte pentru stabilirea primei baze permanente in spatiu era, pana de curand, de domeniul fantasticului, dar acum este in stadiul de planificare si va fi pusa in aplicare in urmatorii 20 de ani”, iar aceasta planeta este numai una dintre variantele luate in calcul pentru a sustine dezvoltarea speciei noastre. 


Din pacate, spun oamenii de stiinta implicati in proiect, “asemenea efort vine cu provocari uriase din mai multe perspective, cum ar fi cele medicale, biologice, sociale sau etice”, iar pentru o colonizare de succes va fi obligatorie reproducerea indivizilor in acel mediu.


Lucrarea mentionata descrie problemele intampinate in eventualitatea tentativei de reproducere a oamenilor pe Planeta Rosie. De exemplu, atmosfera prezenta acolo are grosimea de aproximativ 1% din cea a Pamantului, ceea ce inseamna ca vom fi bombardati constant cu radiatie solara. Pe langa faptul ca radiatia solara distruge celulele creierului si creste riscul de cancer, aceasta reduce semnificativ numarul spermatozoizilor. 


De asemenea, studiile au aratat ca traiul in conditii de gravitatie redusa - situatie in care se vor gasi colonistii de pe Marte - poate duce la slabirea sistemului imunitar, iar femeile gravide au deja sistemul imunitar slabit. “Aceste conditii pot agrava riscul de avort din cauza infectiilor si pot facilita diseminarea bolilor intre indivizi”, mai mentioneaza autorii tezei.


Trecand la practica, actul sexual in sine poate fi foarte dificil de realizat. In conditii de gravitatie zero, astronautii suporta o scadere a presiunii sangvine. Dat fiind faptul ca erectia se bazeaza in totalitate pe circulatia sangelui, functionarea corecta a barbatiei pe Marte ar putea fi o problema.


In loc sa o lasam in voia sortii, cercetatorii propun crearea unui nou tip de om care sa fie adaptat conditiilor de pe Planeta Rosie cu ajutorul modificarilor genetice. Va trebui, prin aceste modificari, sa asigure functionarea corecta a indivizilor in conditiile gravitatiei reduse si atmosferei deosebit de rarefiate, insa autorii studiului avertizeaza ca aceste actiuni ar conduce la crearea unei “noi specii umane”.


Teoretizand, aceasta noua specie de martieni ar fi atat de bine adaptata vietii pe planeta in cauza incat nu ar mai putea supravietui pe Pamant in conditii normale, fara ajutorul tehnologiei.     


Cat timp nu ne putem inmulti apeland la sex virtual, tu care crezi ca ar fi solutia si cum te imaginezi traind si iubind pe Marte?

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu