Superstitii la sfarsit de an.

Superstitii la sfarsit de an.

Superstitiile sunt starile comune ce apar odata cu dorinta noastra de a avea parte de un destin mai bun si plin de bucurii. Ele ne dau iluzia ca avem puterea de a ne schimba viitorul doar prin respectarea sau negarea unor obiceiuri simple.

Afla ce trebuie si ce nu trebuie sa faci in prag de Anul nou pentru a avea un 2016 extraordinar.

-Avem nevoie de galagie, cat mai multa galagie. Traditia spune ca noaptea de Anul Nou trebuie sa fie cat mai zgomotoasa pentru a alunga spiritele rele.

-In ultima zi a anului si in prima zi din Noul An, nu trebuie sa facem cheltuieli sau sa aruncam ceva din casa, asta include si dusul cosului de gunoi sau maturatul, deoarece aruncam norocul din casa.

-Batrani ne sfatuiesc ca in ajun de Anul Nou, grijile, necazurile si gandurile rele trebuie sa plece de la noi pentru a incepe Noul An mult mai fericiti. Daca esti fericit, asa vei fi tot anul!

-Anul Nou trebuie sa te prinda cu un pahar plin in mana, indiferent ca este vorba de sampanie, vin spumant, suc sau bere: asta va inseamna belsug in anul ce urmeaza!

- In noaptea de anul nou evita sa fii singur. Chiar daca nu poti sa fii cu cei dragi, suna-i la miezul noptii.
Daca peste cateva superstiti putem trece cu usurinta sau pur si simplu le putem ignora, exista totusi unele care nu ne dau pace si anume cele legate de bani.

- O veche vorba spune ca trebuie sa ne achitam datoriile pe care le avem, pana in ultima zi a anului si sa nu intram cu altele in Noul An, altfel nu vom mai scapa de datorii si dari tot anul.

- Tot din popor aflam ca este musai ca in noaptea dintre ani sa avem cativa banuti in buzunar pentru a avea parte de cat mai multi in anul ce urmeaza.

- Atentie la cine va intra in casa in prima zi a anului. Daca prima persoana care intra in casa este barbat inseamna ca veti avea parte de noroc, daca este femeie... ghinion. Tot aici traditia spune ca trebuie sa avem grija si la culoarea parului persoanelor care ne trec primele pragul in prima zi din Noul An. Cele blonde si roscate aduc ghinion iar cele brunete sunt talismane norocoase.

- Mancarea consumata in ajun de Anul Nou aduce bunastare, nu toata mancarea, doar anumite sortimente. De exemplu fasolea, despre care se spune ca aduce belsug daca este consumata in ultima zi a anului, mamaliga care datorita culorii ei are trimitere catre aur sau pestele care inoata in apa asa cum vei inota si tu prin necazurile ce pot apare fara sa fii afectat de ele. Anul Nou trebuie sa ii gaseasca pe toti satui, inclusiv pe animale.

- Daca trecerea dintre ani va prinde acasa la miezul noptii, neaparat trebuie sa deschideti usa de la intrare pentru a lasa anul vechi sa iasa pentru a-i face loc celui nou.

- Un alt obicei popular in noaptea de Anul Nou este sarutatul sub vasc. Daca veti face asta veti avea parte de dragoste in tot anul ce urmeaza.

- Deja este stiut ca la trecerea dintre ani fetele trebuie sa poarte o lenjerie intima rosie primita cadou.

Iar traditia cere ca in noaptea de Revelion sa porti ceva nou, orice, pentru a respinge energiile negative si a le atrage pe cele pozitive asupra ta.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu