Tu cum gestionezi o despartire?

Tu cum gestionezi o despartire?

Despartirea nu este un capat de lume. Sunt momente in care partenerii aleg sa-si traiasca viata impreuna dar constata in scurt timp ca intre ei exista incompatibilitati si aleg sa se separe.

Despartirea are multe in comun cu obisnuinta si astfel se naste intrebarea: "Ramanem sau nu prieteni dupa despartire?"

Pe perioada unei relatii, compatibilitatea este punctul forte, aceasta trebuie sa fie pe toate planurile, in special pe cel fizic, cat si pe cel emotional. Atunci cand un singur element lipseste, relatia poate avea de suferit, iar relatia in care ramai cu fostul dupa despartire, tine foarte mult de relatia pe care ati avut-o inainte.
 
Totusi, tine cont ca in viata de zi cu zi, exista parteneri care se inteleg mult mai bine dupa separere decat atunci cand erau impreuna. Unora le ramane sexul, altora le ramane implicarea.

Ceea ce trebuie sa faci ca sa poti ramane in relatii bune cu fostul, ramane la latitudinea ta.

Totusi, avem cateva sfaturi pentru tine.

- Ai grija ca despartirile sunt in majoritatea cazurilor, pripite. Niciodata o despartire nu ar trebui sa aibe loc dupa o cearta majora. Incerca sa depasesti momentul cu luciditate si nu te lasa prada impulsului de moment.

- Dupa o despartire, prietenia voastra va avea ceva de timp de asteptat. Lucrurile trebuie sa linisteasca, iar tu ai nevoie sa te poti impaca cu ideea ca el nu mai este in viata ta si mai important, trebuie sa intelegi acest lucru. O analiza a problemelor care au dus la despartirea voastra, te va motiva pentru ceea ce vei face pe viitor. Nu incerca sa iei vina asupra ta, amandoi ati contribuit la destramarea relatiei. Responsabilitatea o purtati amandoi.

- Aminteste-ti de momentele speciale ale relatiei voastre. Daca vei continua sa te gandesti doar la partile negative, nu faci altceva decat sa iti alimentezi ura fata de el. Sigur au existat si momente frumoase.

- Este posibil ca dupa despartire sa apara pretendenti care stateau de mult timp in umbra. Daca ai de gand sa dai curs unor invitatii, fa totul cu discretie.

- Aduna in jurul tau prietenii care pot sa te sustina. Indeparteaza-te de cei care te vor acuza pe nedrept pentru alegerea facuta si de cei care nu va pot accepta pe amandoi despartiti.

- Plangi cat de mult poti, plansul te elibereaza. Durerea unei despartiri apasa greu pe umarul tuturor si nu ai cum sa scapi de ea imediat. Vei suferi cumplit la inceput, asa ca poti sa plangi.

- Distreaza-te! Suna-ti prietenele si mergeti la film, teatru, concerte, sau la shopping. O bluza, o lenjerie intima sau chiar si o esarfa cumparata iti pot schimba starea de spirit. Nu degeaba se spune ca shopingul te relaxeaza. Te poti apuca si de sport. Nu face nimic din toate astea pentru el, gandeste-te doar la tine.

- Calatoreste!. Nimic nu este mai frumos in lumea asta cum sunt calatoriile. Daca ai nevoie intr-adevar de o pauza, acum e momentul. Cine stie, te poti redescoperii pe tine din nou.

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu