Adevarul despre orgasmul la femei - 3 minute de citit

Adevarul despre orgasmul la femei - 3 minute de citit

Orgasmul la femei este unul dintre marele mistere ale vietii din dormitor, in special pentru barbati. Fiind definit ca o descarcare a tensiunii sexuale acumulate in timpul actului sexual, denumirea orgasmului isi are originea in limba greaca, unde orgasmos se traduce prin "senzatie puternica". Spre deosebire de barbati, orgasmul femeii este foarte influentat de starea emotionala si psihologica, de aceea atunci cand suntem stresate sau certate cu partenerul, nu putem atinge aceasta culme a extazului. 
 

Care sunt stadiile orgasmului la femei?

 

De indata ce o femeie incepe sa se excite sexual, ritmul inimii i se accelereaza, odata cu accelerarea respiratiei. O parte din muschi incep sa se contracte, sanii se maresc ca volum, iar sfarcurile se intaresc. De asemenea, la unele femei, fata, gatul sau pieptul vor capata o roseata, ca rezultat al tensiunii crescute. In zona pelvina, se mareste clitorisul, iar vaginul va produce un lubrifiant natural. 

lenjerie intima sevensins

Labiile se vor deschide, dezvaluind vaginul, care isi va mari atat lungimea, cat si latimea. Acest lucru se intampla ca rezultat al irigarii zonei pelvine, creand o senzatie placuta de caldura.

Pe masura ce starea de excitare continua, toate schimbarile de mai sus se intampla la o scara mai ridicata, devenind mai pronuntate. Cu toate acestea, chiar inainte de climax, clitorisul se retrage brusc, scazand in volum cu 50%.

La atingerea orgasmului, pielea se va inrosi, iar muschii din tot corpul se vor contracta puternic. In interiorul vaginului, femeia simte contractii ritmice puternice, sub forma unor impulsuri. Acestea se intampla aproximativ o data la fiecare secunda. Orgasmele de intensitate medie au in jur de 3-5 impulsuri, pe cand cele foarte intense pot avea pana la 15!
 

Ce trebuie sa stii despre orgasmul la femei?
 

In primul rand, scopul actului sexual nu este atingerea acestei stari de extaz. Orgasmul este doar unul din momentele de care sa te bucuri, in timp ce faceti dragoste. Acesta este unul din lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le cunosti despre orgasm. 

Acest lucru se traduce prin cultivarea unei mentalitati care sa nu tinda doar catre atingerea unui punct culminant, ci care sa te ajute sa inveti sa te bucuri de toata experienta sexuala din dormitor. Astfel, vei deveni pe deplin constienta despre natura propriei sexualitati, iar fiecare experienta de acum inainte va fi traita la maxim.
 


Un alt lucru foarte important pe care trebuie sa il stii, chiar daca este in contradictie cu multe din lucrurile citite, este ca nu exista mai multe tipuri de orgasm. 

Exista, intr-adevar, mai multe modalitati de a atinge orgasmul, insa, din punct de vedere stiintific, un orgasm atins prin stimularea clitorisului nu va fi diferit de unul obtinut prin atingerea punctului G. Indiferent de modul in care atingi starea de extaz, orgasmul va fi intotdeauna diferit, atat ca durata, cat si ca intensitate, dar si ca stare de spirit resimtita in timpul atingerii acestuia. Pe scurt, daca pentru vreun motiv anume, traiesti cu impresia ca orgasmul vaginal este mai puternic si te intrebi de ce nu il poti atinge, este timpul sa te opresti din cautare. Facand din acest lucru un scop, nu te vei mai putea bucura de clipele de senzualitate din dormitor.

orgasmul la femei cuplu

In mare, totul depinde de context. De aceea, chiar daca faci acelasi lucru ca la partida anterioara de sex,  daca sunt conditii diferite, rezultatele vor diferi si ele. Astfel, daca simti presiune din partea iubitului, pentru ca el isi doreste cu adevarat ca tu sa ai un orgasm, probabil ca nu vei ajunge acolo. Asigura-te deci ca ai parte de un context potrivit, care sa prioritizeze relaxarea si starea de bine.

Ia in calcul si sfaturile tehnice. Poate ca acestea nu vor fi cele mai potrivite pentru tine, dar citind despre problemele cu care se confrunta si alte femei te va ajuta cu adevarat, deoarece vei realiza ca aceste lucruri sunt normale si nu tin de personalitatea ta. In plus, unele sfaturi sunt distractive si iti vor da idei despre cum sa devii mai jucausa in pat. 

Astfel, femeile care se bucura in general de viata lor sexuala, nu vad lipsa orgasmului din cand in cand ca o problema. Insa acelea dintre noi care vor sa obtina cu orice pret un orgasm, lipsa acestuia poate cauza multe probleme. 

Punctul G este un alt lucru de care trebuie sa stam de vorba. Fiind numit dupa ginecologul german Ernst Graefenberg, care i-a descoperit "existenta" in 1950, acesta a fost descris ca fiind o zona foarte sensibila din interiorul vaginului, ce odata stimulata, va produce un orgasm foarte puternic. Cu toate acestea, in prezent sunt multe teorii care sustin ca punctul G este doar un punct comun al terminatiilor nervoase ale clitorisului, prezente in vagin. 

Fun fact: Clitorisul a fost "descoperit" de barbati in secolul XVI, desi este foarte probabil ca femeile sa fi stiut de mult de existenta acestuia. 

Cat despre barbati, unii sunt obsedati despre gasirea punctului G, pentru a maximiza placerea pe care o resimtim, insa de multe ori aceasta cautare poate fi mai degraba dureroasa. Punctul G nu este un buton pe care sa il apesi. Senzatia aceasta este diferita de la femeie la femeie. In schimb, barbatilor nu le place foarte mult preludiul. Odata ce se excita, ei isi doresc sa consume actul sexual cat mai rapid cu putinta. Cu toate acestea, noua ne trebuie mai mult timp sa intram in atmosfera. Chiar daca suntem excitate, acest lucru nu inseamna ca suntem pregatite de climax. Ne trebuie multe mangaieri si sarutari (uneori chiar si o palma usoara peste fund) care sa ne ajute sa intensificam placerea orgasmului. 
 

Jucarii care te pot ajuta sa ai orgasm mai repede


Daca ideea introducerii unui obiect in “floarea” ta delicata te sperie, nu iti fa griji! Numeroase femei folosesc astfel de obiecte pentru a atinge orgasmul mai usor si a se bucura de placere.

Un studiu realizat de compania Womanizer, a concluzionat ca toate femeile care au incercat jucaria sexuala comercializata de ei au reusit sa aiba orgasm. Da, ai citit bine… TOATE. 

La acest studiu au participat femei aflate la premenopauza, menopauza si post-menopauza cu tulburare orgasmica (adica femei care nu au posibilitatea de orgasm, potrivit site-ului LaPsiholog.com). Deci, indiferent de categoria de varsta din care faci parte sau de situatiile pe care le experimentezi, exista o jucarie sexuala care te poate ajuta sa iesi din incurcatura. 

Iata cateva pe care sa le ai in vedere:

vibrator roz


1. Vibrator Sexy Things Roz

Vibrator puternic si silentios pentru masaj erotic sau un preludiu incitant, viteze multiple reglabile, controlate in mod convenabil de o rotire a cadranului. Finisarea fina stralucitoare adauga o nota de eleganta.

Rezistent la apa pentru o curatare usoara , nu este complet rezistent la apa.

Pret 36,90 de Lei. Il poti cumpara de pe Erotic24.ro

jucarie simulare sex oral

2. Sqweel 2 Negru

Cea mai vanduta Jucarie pentru Sex Oral din lume.
Sqweel 2 este cel mai vandut Stimulator pentru Sex Oral, obiectul ce constituie o adevarata revolutie in lumea orgasmului. Jucaria sexuala pentru femei este destinata pentru a reproduce perfect sexul oral.

Pret 219,90 de Lei. Il poti cumpara de pe Erotic24.ro

Vesper Necklace Rose Gold vibrator subtire


3. Vesper Necklace Rose Gold

Unicul si inegalabilul dildo de lux, cu posibilitate de reincarcare, atat de discret si de elegant incat poate fi folosit si pe post de bijuterie. In epoca in care jucariile sexuale de tot soiul sunt pe zi ce trece tot mai multe, Crave a zis ca este momentul sa vina cu ceva nou, ceva care nu a mai fost intalnit pana acum. Si i-a reusit! El a proiectat un vibrator pe care sa il porti mereu la tine care sa fie atat de elegant incat sa iti permita sa il ai la vedere. 

Pret 459 de Lei. Il poti cumpara de pe LoveIsland.ro

vibrator chilotei


4. Vibrator pentru bikini cu telecomanda Aphrodite Red Revolution

Stimulare completa cu un model asa cum nu ai mai intalnit! Forma eleganta si sinuoasa pentru un rasfat bine meritat al vaginului!

Zeita dragostei, Afrodita, este intruchipata de acest  stimulator de bikini cu o telecomanda wireless deghizata in ruj. Controlerul poate fi folosit si ca vibrator.

Ambele sunt reincarcabile prin USB si au 3 nivele de vibratie constanta si 9 ritmuri de vibratie diferite.

Pret 229,90 de Lei. Il poti cumpara de pe Erotic24.ro

vibrator presiune aer womanizer


5. Womanizer Classic

Stimulator Womanizer Classic cu tehnologia patentata Pleasure Air si un design ergonomic nou!

Capatul stimulator este mai plat, iar dispozitivul este mult mai usor de tinut/ manevrat. Modelul Classic are opt niveluri de intensitate si este 100% impermeabil (standard IPX7). Carcasa din ABS este acoperita partial intr-un material fin. 

Pret 629 de Lei. Il poti cumpara de pe LoveIsland.ro

Vestea buna este insa ca orgasmele se intensifica odata cu varsta. Asa ca nu dispera! Daca nu ai cunoscut aceasta stare extatica pana la 25 de ani, ai toate sansele sa o faci de acum incolo. Asigura-te doar ca ai langa tine un partener potrivit, cu care poti discuta si chiar glumi pe aceasta tema, ia-ti gandul de la probleme si incepe sa te bucuri cu adevarat de viata ta sexuala!

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu